Karadeniz Eregli'de 65 Yas Üstü Ve Engelli Ücretsiz Tasima Uygulamasi Sona Eriyor

Zonguldak’in Eregli ilçesinde Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Baskani Baki Karaarslan, aldiklari karar geregi 1 Agustos 2024 tarihinden itibaren sehit aileleri ve gaziler harici 65 yas üstü ve engelli vatandaslarin ücretsiz tasinma uygulamasina son verilecegini açikladi.

Karadeniz Eregli'de 65 Yas Üstü Ve Engelli Ücretsiz Tasima Uygulamasi Sona Eriyor
Karadeniz Eregli’de 1 Agustos tarihinden itibaren halk otobüslerinde 65 yas üstü ve engelli vatandaslardan ücret alinmaya baslanacak. Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Baskani Baki Karaarslan, konu hakkinda yaptigi yazili açiklamada su görüslere yer verdi;

“Yaklasik 10 yil önce uygulamaya baslanan 65 yas üstü ve engelli vatandaslarimiza sehir içi toplu tasima araçlarinda ücretsiz seyahat etme uygulamasi son yillarda uygulanmasi mümkün olmayan bir hale gelmistir. Kdz. Eregli ilçemizin merkez nüfusu 120 bin iken, köylerle birlikte toplam nüfusumuz 176 bin civarindadir. Kdz. Eregli S.S. 92 Nolu Çilek Halk Otobüsleri Motorlu Tasiyicilar Kooperatifi’ne üye sehir içi yolcu tasimaciligini yapan otobüslerimizin aylik tasidigi ücretsiz yolcu sayisi ise 156 bin adettir. Son yillarda akaryakit, araç bakim, yedek parça, lastik, sigorta, kasko ve benzeri giderlerdeki fahis artislar bizleri bu yükü kaldiramayacak duruma getirmistir. Araç sahiplerimiz vergi dairesine, sosyal güvenlik kurumu ve belediyeye borçlarini ödeyememekte, hesaplarina haciz konulmaktadir. Bazi araç sahiplerimiz araçlarinin bakimlarini yaptiramayacak duruma gelmistir. Ücretsiz olarak tasidigimiz yolcu sayisi bizlere aylik ortalama araç basina 30 bin TL gibi bir yük getirmektedir. Ücretsiz yolcu tasimaciligi karsisinda devletimizin bize sagladigi destek ise araç basi 2 bin 700 TL’dir.

Araç sahiplerimiz 10 yildir her türlü fedakarligi göstermesine ragmen, gerekli destegi bulamadigi gibi artan maliyetler karsisinda her geçen ay zararimizin boyutu büyümekte ve sehir içi yolcu tasimaciligi sürdürülemez bir hale gelmistir. Alapli-Eregli, Ormanli-Eregli, Kandilli-Eregli arasinda yolcu tasimaciligi yapan otobüs ve minibüsler 65 yas üstü ve engelli vatandaslarimizdan ücret alirken, onlarin getirdigi yolcuyu da bizler ücretsiz tasimak durumunda kaliyoruz. Yasadigimiz ekonomik sartlar nedeniyle S.S. 92 Nolu Çilek Halk Otobüsleri Motorlu Tasiyicilar Kooperatifi’nin tüm üyelerinin aldigi karar dogrultusunda 01 Agustos 2024 tarihi itibariyle Sehit Aileleri ve gazilerimiz haricinde ki 65 yas üstü ve engelli vatandaslarimizin ücretsiz tasinmasi uygulamasina son vermek zorunda kaliyoruz. Tüm halkimizin bizi anlayisla karsilayacagina inaniyor, Kdz. Eregli’de sehir içi yolcu tasimaciligini en iyi sekilde yapmaya devam edecegimizi ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygiyla duyururuz."
Kaynak: İHA