Hurdalar Milyonluk Fabrikalari Küle Çevirdi

Bursa’da hurda malzemelerin islendigi iki fabrika yanginda küle döndü. 5 bin dönümlük alanda etkili olan yangin sonrasi dron görüntüleri enkazi gözler önüne serdi. Olay yeri inceleme ve itfaiye ekiplerinin yanginin çikis noktasini tespit etmek için incelemelerini halen sürdürdügü bildirildi.

Hurdalar Milyonluk Fabrikalari Küle Çevirdi
Edinilen bilgiye göre, yangin geçtigimiz gün sabah saat 09.00 siralarinda Yildirim ilçesi Vakif Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, hurda malzemelerin islendigi fabrikada izolasyon çalismasi sirasinda yangin çikti.

Hurda malzemelerin tutusmasiyla fabrika alev topuna döndü. Ihbar üzerine bölgeye çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Alevler kisa sürede tüm fabrikayi sararken isçiler güvenli sekilde tahliye edildi. Alevler kisa sürede tüm fabrikayi sararken bölgeye Tarim A.S.’ye ait tankerler, AFAD, Yildirim, Osmangazi ve çesitli belediyelere ait tankerler sevk edildi. Yangin bitisiginde bulunan evleri de tehdit edince mahalle sakinleri evlerinden tahliye edildi. Büyüyen alevler yanan hurda fabrikasinin bitisiginde bulunan iki fabrikaya daha siçradi. Alevlerle mücadele eden ekipler, yangini söndürmek için büyük güçlük çekti. Bir yangin söndürme helikopteri de yanginin seyrine göre hazir bekletildi. Ekiplerin 4 saat süren müdahalesi sonrasi yangin kontrol altina alindi. Olay yeri inceleme ve itfaiye ekipleri yanginin çikis sebebini tespit etmek için incelemelerini sürdürdügü kesin çikis sebebinin, yetkililerin hazirlayacagi raporun ardindan belli olacagi belirtildi.

Yanginin büyüklügü havadan görüntülendi

Gece boyu süren sogutma çalismalarinin ardindan fabrika sahipleri yangin bölgesine gelerek aci tabloyu gördü. Bölge havadan dron ile görüntülendi. Görüntüler yanginin büyüklügünü de bir kez daha gözler önüne serdi. 5 bin dönümülük fabrika enkazi savas alanlarini aratmadi.

5 bin dönümlük depolarinin yandigini belirten isletme sahibi Soner Aslan, "Biz ana merkezimizde çalisirken, depomuzun yaninda bir yangin çiktigini duyduk. Hemen kendi depomuza kostuk. Komsumuz ile cephe olan duvara gittik. Yangin söndürme tertibati, hortum ve tüpler ile yangini söndürmeye çalistik. Yangin hizli bir sekilde bizim depomuza siçrayinca, elimizden bir sey gelmedi. Bina disina çikarak itfaiyeyi çagirdik. Itfaiye de geldi fakat, yanici malzeme oldugu için hizlica alev aldi. Tüm bina ve malzemeler yandi. Kaybimizin yüksek bir meblag oldugunu söyleyebilirim ancak net bir sey yok. Hurdacida baslayan yangin, bitisigindeki fabrikaya siçramis. Oradan da bizim depomuza siçradi. Itfaiye raporunu bekliyoruz, ona göre biz de süreci baslatacagiz" dedi.

Kaynak: İHA