DSI'den Çorum'un Içme Suyu Problemine Nester

Iç Anadolu’da tarim ve sanayi alaninda yükselen kentlerinden birisi olan Çorum’un içme suyu problemini kökünden çözmek için baslatilan projede çalismalar devam ediyor.

DSI'den Çorum'un Içme Suyu Problemine Nester
DSI tarafindan 1. Kademe Içme Suyu Projesi kapsaminda Koçhisar, Hatap ve Yenihayat barajlarindan getirilen ve ayni proje kapsaminda tamamlanan 1. Kademe Aritma Tesisinde aritilan suyun aritma kapasitesi 2 katina çikiyor. Mevcut tesis ile günlük 60 bin 480 metreküp olan aritilmis su hacmini günlük 120 bin metreküp hacme çikartacak ve sehir merkezine iletimine imkan saglayacak olan Çorum 2. Kademe Içme Suyu ve Iletim Hatlari projesinde çalismalar devam ediyor. Çorumlulara müjdeli haberi veren DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Çorum’da Içme Suyu sorununu çözüyoruz” dedi.



’Aritilmis içme suyu kapasitesi iki katina çikacak’

Depolara iletim yapacak olan isale hattinda çalismalarin devam ettigini ve yil sonunda isale hatti çalismalarini bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Çorum 1. Kademe Içme Suyu Projesi ile günlük 60 bin metreküp su aritma kapasitesi olan 1. Kademe aritma tesisini yapmis ve ayni proje kapsaminda tesise Koçhisar, Yenihayat ve Hatap barajlarindan su getirmistik. Simdi bu aritma kapasitesini iki katina yani günlük 120 bin 480 metreküp su hacmine çikararak Çorum’un içme suyu sorununu tamamen çözmüs olmayi amaçliyoruz “ diye konustu.



’Dev projede çalismalar devam ediyor’

Dev projede çalismalarin hizla devam ettigini ifade eden DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Proje kapsaminda 1 adet günlük 60 bin metreküp su aritma hacmine sahip bir içme suyu aritma tesisi, 1 adet 1000 metreküplük depo, 1 adet Terfi Merkezi ve yaklasik 18 kilometre uzunlugunda isale hatti insa edecegiz. Hedefimiz en kisa zamanda bu projeyi tamamlayarak Çorum’un su problemine tamamen çözebilmek” ifadelerini kullandi.

DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Proje tamamlandiginda Çorum’a 1. Kademe aritma tesisi ile birlikte toplamda günlük 120 bin 480 metreküp içme ve kullanma suyu saglayacak projenin Çorum için önemini çok iyi bildiklerini hatirlatarak, amaçlarinin projeyi hiz kesmeden bir an önce tamamlayarak, Çorum’un su sikintisini kökünden çözmek oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA