Iki Bin Nüfuslu Beldede Hali, Bahçe Sulama Ve Araç Yikamaya Kisitlama Getirildi

Zonguldak’in Kilimli ilçesine bagli Muslu beldesinde su kaynaklarinin azalmasi nedeniyle belediye tarafindan sebeke suyu ile hali, araç yikamaya ve bahçe sulamaya kisitlama getirildi.

Iki Bin Nüfuslu Beldede Hali, Bahçe Sulama Ve Araç Yikamaya Kisitlama Getirildi
Yaz mevsiminde hava sicakliklarinin yüksek seyretmesi, yeterli yagislarin olmamasiyla birlikte su kaynaklari hizlica tüketilmeye basladi.

Ilçeye bagli 2 bin nüfuslu beldede belediye tarafindan su kaynaklarinin korunmasi amaciyla bir dizi tedbir alindi.

Muslu Beldesi genelinde sebeke suyu ile hali yikama, araç yikama ve bahçe sulama faaliyetlerine kisitlama getirildi.

Belediye yetkilileri, vatandaslarin bu konuda duyarli olmalarini ve hassasiyet göstermelerini uyarisinda bulunarak su kaynaklarinin korunmasi ve israfin önlenmesi adina alinan bu tedbirlere uymanin, beldenin gelecegi için büyük önem tasidigi ifade edildi.

Merkez Mahallesi Muhtari Reha Poyraz, belediyenin aldigi kararin yerinde bir karar olduguna vurgu yapti. Araç veya hali yikamak isteyenlerin profesyonel hizmet veren sirketlere ulasabilecegini hatirlatan Poyraz, "Muslu Belediyemiz yerinde bir karar almistir. Insanlarimiz yeri geliyor evinde su bulamiyor. Hali ve araç yikamak, bahçe sulamak gibi islerin bir müddet ertelenmesi istendi. Çünkü yagis olmuyor hava sicakliklari yüksek seyrediyor. Belediyemizin sondaj projesi ile ilgili uzun vadeli çalismasi da mevcut. Beldemizin ihtiyaçlarini giderme gayretinde çaba sarf ediliyor" diye konustu.

Mahalle sakinleri de belediyenin hoparlör sisteminden söz konusu uyariyi dinlediklerini ifade ederek su kullanimina hassasiyet gösterilmesi gerektigini ifade ettiler.
Kaynak: İHA