'Askin Dünkü Çocuklari' Filminin Çekimleri Ordu'da Basladi

Ordu’nun Ünye ilçesinde ‘Askin Dünkü Çocuklari’ sinema filminin çekimleri basladi.

'Askin Dünkü Çocuklari' Filminin Çekimleri Ordu'da Basladi
Basrollerini Ugur Yücel, Hülya Avsar ve Mehmet Özgür’ün paylastigi, Derya Baykal, Derya Alabora, Jessica May, Yildiray Sahinler, Ümit Çirak, Atilla Sendil, Ali Düsenkalkar, Mustafa Kirantepe, Mustafa Simsek, Goncagül Sunar, Özlem Tokaslan, Meral Çetinkaya, Bilge Sen, Yonca Sahinbas, Elif Iskender, Burak Can, Nehir Gökdemir, Muharrem Yurtseven, Elif Çakman, Alma Terzic, Ömer Toprak Yilmaz ve yerel oyuncularin da rol aldigi filmin çekimlerine baslandi.

A. Selim Tuncer’in yapimciligini, Esra Seyrekbasan’in da yapimciligini üstlendigi filmin yönetmen koltugunda ise Levent Onan oturuyor. Filmin yapimcilari, Askin Dünkü Çocuklari’ni Karadeniz’in nevi sahsina münhasir sehirlerinden biri olan Ünye’de geçen, trajikomik, sicak bir ask ve arkadaslik hikayesi olarak tanimliyorlar. Geçen yil ulusal ve uluslararasi birçok ödülün sahibi olan ‘Son Aksam Yemegi’ filminin yapimini da üstlenen ayni ekip, 4 hafta boyunca Ünye’de çekimlere devam edecek.

Filmin yapimcisi A. Selim Tuncer, “2024 projesi olarak büyük bir hikayeyi sinemaya aktariyoruz ve önemli bir filme imza atiyoruz. 1970’li yillardan günümüze tasan buruk bir ask hikayesini özgün bir sivil toplum hareketiyle harmanlayan Askin Dünkü Çocuklari, inat, gurur, yalnizlik, kayip, terk edilmislik, dostluk, fedakârlik, tatli ve sert atisma, saka, oyun, eglence, çocukluk, geçmise ve birbirine sahip çikma, yasatma, farkliliklara ragmen bir arada yasayabilme, birlik, bulusma ve umut sahnelerini içeren heyecanli bir anlatiya dönüsmektedir. Farkli dünya görüslerine sahip olan ama büyük bir amaç için bir araya gelen ve çevrelerini de olumlu yönde dönüstüren, dünyada ve ülkemizde benzeri olmayan bir sivil toplum inisiyatifi karakterlerinin de komedi unsurlarini kullanan Askin Dünkü Çocuklari, bu yapisiyla keyifli bir seyirlik sunarken, vuslata eremeyen ask ve annesinden ayri düsmüs çocuk hikâyeleriyle de hüzün ve kavusmayi bir arada yasatmaktadir” diye konustu.

Filmin yapimcisi Esra Seyrekbasan da yüz kisilik ekipleriyle birlikte Ünye’de olduklarini, Ünyelilerden gördükleri yardimseverlikten mutluluk duyduklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA