5. Idil Biret Müzik Festivali'ne Sanatseverlerden Yogun Ilgi

Mugla Büyüksehir Belediyesi bu yil 5.sini düzenledigi Idil Biret Müzik Festivali ile kariyerlerini basariyla sürdüren bes müzisyeni Münif Akalin sefliginde Fethiye ve Marmaris’te sanatseverlerle bulusturdu. Iki konserden olusan Festival 19 Temmuz’da Fethiye’de Telmessos Açikhava Tiyatrosu’nda, 22 Temmuz’da Marmaris’te Amfi Tiyatro’da yapildi ve sanatçilara Büyüksehir Belediyesi Senfoni Orkestrasi eslik etti.

5. Idil Biret Müzik Festivali'ne Sanatseverlerden Yogun Ilgi
5. Mugla Idil Biret Müzik Festivali açilis konseri piyanist Korkmaz Can Saglam, Burcu Hanci ve Cumhur Görgün solistliginde Fethiye’de gerçeklesti. Açilis konserinde W.A.Mozart’in Figaro’nun dügünü uvertürü, L.V. Beethoven’in piyano konçertosu NR.4, ünlü opera aryalarindan seçmeler seslendirildi.

Festivalin ikinci konserinde piyanistler Emre Nurbeyler ile Özgür Deniz Akalin Mugla Büyüksehir Belediyesi senfoni orkestrasi esliginde Marmaris’te bir araya geldi.

Festivalin kapanis konserinde Piyanist Emre Nurbeyler ile Piyanist Özgür Deniz Akalin solistliginde M. Glinka’nin Ruslan ve Ludmila uvertürü, L.V. Beethoven’in piyano konçertosu NR.2, S.Prokofyev’in piyano konçertosu NR.5 seslendirildi. Konserlere tatil için Fethiye ve Marmaris’i tercih eden sanatseverler de büyük ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA