Sehidin Vasiyeti Afrika Ülkelerinde Yerine Getiriliyor

Pençe-Kilit operasyonunda sehit düsen Piyade Astsubay Çavus Mehmet Ali Horoz’un (25) “Eger sehit olursam Afrika’da bir ülkeye su açtirmanizi istiyorum” vasiyeti Safranbolu Yagmur Yardimlasma Dernegi Baskani Zehra Söylemez’in girisimleriyle yerine getirildi.

Sehidin Vasiyeti Afrika Ülkelerinde Yerine Getiriliyor
Sehit olmadan 3 gün önce çektigi videoda, "Eger sehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtirmanizi rica ediyorum" seklinde vasiyette bulunan Piyade Astsubay Çavus Mehmet Ali Horoz’un vasiyeti hayirseverlerin destegiyle farkli ülkelerde yerine getiriliyor. Tanzanya’nin ardindan Safranbolu Yagmur Yardimlasma Dernegi Baskani Zehra Söylemez’in girisimleriyle bir su kuyusu daha Kamerun’un Kousseri sehrinde dualarla açildi.

Baskan Söylemez konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Ezan dinmesin bayrak inmesin diyerek vatanimiz ugruna canlarina feda eden sehitlerimize su kuyulara açiyoruz. Bugün burada sehit Mehmet Ali Horoz adina su kuyumuzun bu köye hayirli ve bereketli olmasi duasiyla insallah sehitlerimize ithafen Afrika’ya yagmur olmaya devam ediyoruz Rabbim kendilerini makamlarinin en güzeli ve sereflendirmis ailesine sabirlar diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA