Ölümcül Serinlik Akillara Izmir'deki Faciayi Getirdi

Sivas’ta çocuklarin serinlemek için elektrik akimi bulunan havuza girmesi akillara Izmir’de yasanan faciayi getirdi.

Ölümcül Serinlik Akillara Izmir'deki Faciayi Getirdi
Ülke genelinde hava sicakliklarinin artmasiyla birlikte vatandaslar serinlemek için gölgelik alanlari tercih etmeye basladi.

Sivas’ta hafta sonu aileleriyle birlikte mesire alanlarina giden çocuklar, serinlemek için tehlikeli bir yöntem seçti. Içerisinde elektrik devrelerinin bulundugu süs havuzuna giren çocuklar, ölümcül tehlikeye aldiris etmeden serinlemek istedi. Azerbaycan Karabag Parki’ndaki tehlikeli serinleme, akillara Izmir’de yasanan faciayi getirdi. Izmir’de yagmur sonrasi su ile temas eden elektrik kablolarindan ulasan elektrik akimi iki vatandasin ölümüne sebep olmustu. Vatandaslar, Izmir’de yasanan facia gibi bir olay yasanmadan gerekli güvenlik önlemlerinin alinmasini istedi.

“Izmir’deki olay Sivas’ta da yasanabilir”

Çocuklarin süs havuzunda bulunmasinin çok tehlikeli oldugunu dile getiren Engin Solak, “Bu havuzlarda elektrik kaçagi olur, Izmir’deki olay gibi olabilir. Orada da elektrik kaçagindan iki tane vatandas bos yere vefat etti. Yazik günah. Aslinda ailelerin çocuklarini da birakmamasi lazim. Benim de çocugum var ama tehlikeli oldugu için birakmam buraya. Buraya yüzme havuzu yapilabilir veya çocuklarin girmesini engellemek için etrafi çevrilebilir” dedi.

Havuzlarin kontrol altinda olmasi gerektigini söyleyen Ömer Sahin, “Burada elektrik kablolari ve tesisati var, çok tehlikeli. Bu tarafta güvenlik var, uyari levhalari var. Aileler de buna engel olabilir. Burada güzel bir yüzme havuzu yapilabilir. Gerekirse ücretli de olabilir. Çocuklar hava sicakligi nedeniyle serinlemek istiyor çünkü” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA