Malatya'da Il Koordinasyon Kurulu Toplandi

Malatya Il Koordinasyon Kurulu toplantisi, Vali Seddar Yavuz baskanliginda toplandi. Toplantida konusan Yavuz, 6 Subat depremlerinden etkilenen Malatya’da sorunlarin çözümü için her kesimle aktif bir sekilde çalisacaklarini söyledi.

Malatya'da Il Koordinasyon Kurulu Toplandi
Malatya Il Koordinasyon Kurulu, Vali Seddar Yavuz baskanliginda toplandi. Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen toplantida kentteki devam eden yatirimlar ile projeler masaya yatirildi. Toplantinin açilisinda konusan Vali Yavuz, asrin felaketinden büyük ölçüde etkilenen Malatya’da birlik, beraberlik, kardeslik ve dayanisma içerisinde yaralarin hep birlikte sarilacagini dile getirdi.

Vali Yavuz, “Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere hükümetimiz, bakanlarimiz, her düzeydeki kamu görevlilerimiz elbette milletvekillerimiz çok kiymetli büyüksehir belediye baskanimiz, ilçe belediye baskanlarimiz, kaymakamlarimiz il ve bölge müdürlerimizle beraber el ele verip ilimizin sorunlarini çözme gayreti içinde olacagiz. Elbette sorunlarimiz var. Ama sorunlar da çözülmek için var. Dolayisiyla bu iradeyi ortaya koyacagiz. Ve hep beraber bir netice alacagiz. Bu anlamda da özellikle sehrimizin önderlerini, liderlerini, kanaat önderlerini, is dünyamizi, STK’larimizi da mutlaka bu sürecin içinde aktif olarak çalisacagiz” ifadelerine yer verdi.

Ortak kararlar ile birlikte hep beraber yol bulacaklarini ifade eden Yavuz, "Birlikte basari vardir. Ve insallah sehrimizin de üstesinden gelemeyecek herhangi bir sorunu yoktur. Dolayisiyla önümüzdeki günlerde etkin kararlar olacak. Bu kararin sahada net bir sekilde uygulayacagiz. Ama bunu yaparken vatandaslarimiza mutlaka alternatifler sunacagiz. Bu alternatifler uygulanabilir, mantikli ve rasyonel seçenekler olacak. Buna ragmen direnen sistemi tikayan olursa da elbette devletin seffaf oldugu kadar kudret oldugunu da sahada bir zati hissettirecegiz. Dolayisiyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya da devletlerin en önemli özelligi bir tarafta sefkati diger tarafta kilicidir. Devletin sadece sefkatten ibaret olmadigini gerektigiyle devletin ayni zamanda kudret ifade ettigini de buradan belirtmek istiyorum. Dolayisiyla sizlerden beklentimiz tüm kamu kurum ve kuruluslarinda bu sehrin aktörlerinden ve herkesten bekledigimiz bu sefkat kudret dengesini hakkiyla ortaya koymaktan geçiyor” diye konustu.

2024 yilinda kamu kurum ve kuruslarinin toplam 551 projesinin yer aldigini beliren Vali Yavuz, dönem sonu itibariyle 77 projenin tamamladigini ifade etti.

Bu projelerinin toplam tutarinin 57 milyar 590 milyon TL oldugunu da dile getiren Yavuz, projelere tahsis edilen toplam ödenegin 12 milyar 436 milyon lira oldugunu kaydetti.

Dönem sonuna kadar ödeneklerden yapilan harcamanin 5 milyar 429 milyon lira oldugunu ifade eden Yavuz, 6 aylik harcamadan en yüksek payi yüzde 39 ile ulasim sektörü yatirimlarina harcandigini da sözlerine ekledi.

Vali Seddar Yavuz’un konusmalarinin ardindan sirasiyla söz alan kamu kurum ve kurulus temsilcileri devam eden ve sona eren projeler hakkinda bilgiler verdi.
Kaynak: İHA