Giresun Adasi'nda Turizm Müjdesi

Giresun’da UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’ne alinmasi için basvuru yapilan Giresun Adasi´ni turizme kazandirma adina yapilan projelerin 2 ay içerisinde ihalesi yapilacagi açiklandi.

Giresun Adasi'nda Turizm Müjdesi
Dogu Karadeniz Bölgesi’nde yasanabilir tek adasi olan, Akdeniz defnesi ve yalanci akasya basta olmak üzere 71 tür dogal otsu ve odunsu bitki türünü barindiran, tepeli karabatak ve martilarin dogal olarak üredigi arkeolojik Sit alani Giresun Adasi’nin turizme kazandirma çalismalari devam ediyor.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, AK Parti Milletvekili Ali Temür ve daire amirleriyle Giresun Adasi’nda basin açiklamasi yapilarak projeler hakkinda bilgi verildi.

Giresun’un son yillarda turizm potansiyelinin ve degerlerinin giderek attigina dikkat çeken Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, “Kültür Bakanligimizin yatirim programina girmis olan Giresun Adasi hem hem bölgemizin hem de ilimizin Dogu Karadeniz’in yasanabilir tek adasi olarak bir degerimiz. Kadim medeniyetimizin bir simgesi. Tarihiyle, mitolojisiyle, dogasiyla önemli bir turizm degeridir. Bugüne kadar burasinin turizme açma, halka açma gibi birçok projeler hep konusuldu ancak bugün somut adimlar atilarak artik neticelenecegini ifade etmek sitiyoruz. Bu çalisma ilimiz turizmine büyük bir canlilik katacaktir” dedi.



Ada’ya iskele, kaleye asansör projesi 2025 yilinda tamamlanacak

Giresun Adasi’yla ilgili projelerin 2 ay içerisinde ihalesi yapilacagi bilgisini veren AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ise “Giresun Valiligimiz ve Kültür Bakanligi arasinda yapilan çalismalar neticesinde projemiz yapildi. Proje içerisinde adaya bir iskele, ada içerisinde gezi parkurlari, seyir teraslari ve kafe yer almaktadir. Ayrica sahilde sadece ada için bir iskele yapilacaktir. Bu iskeleden her gün yerli ve yabanci ziyaretçilerin adaya gelmesi için ulasim imkani saglanacaktir. Bununla beraber Giresun Adasi’yla entegre Giresun Kalesi’ne de bir asansör projesi bulunmaktadir. Adayi gezen ziyaretçiler yapilacak bir asansör veya yatay rayli bir sistemle kaleye çikilabilecektir. Hedefimiz 2025 yili içerisinde bu projelerin tamamlanarak hizmete girmesi için takipçisi olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA