Aksaray'da Elektrik Akimina Kapilan 2 Insaat Isçisi Agir Yaralandi

Aksaray’da bir insaatta çalisma yapan vincin elektrik tellerine çarpmasi sonucu vinç ucundaki kum kovasini almaya çalisan 2 isçi, elektrik akimina kapilarak yaralandi.

Aksaray'da Elektrik Akimina Kapilan 2 Insaat Isçisi Agir Yaralandi
Olay, Hacilar Harmani Mahallesi 5802. Sokak’taki bir insaatta yasandi. Edinilen bilgiye göre, insaat santiyesinde vinçle çalisma yapan vinç operatörü T.Z. (27) kum çeken vinci kaldirdigi esnada farkinda olmadan vincin orta kismi elektrik tellerine çarpti. Bu sirada vincin ucundaki kum kovasini almak isteyen M.U. (27) ve A.A. (28), elleriyle kum kovasina dokunmalariyla elektrik akimina kapildi. Yaralanan 2 isçi olduklari yere yigilirken, diger isçi arkadaslari hemen 112 Acil Çagri Merkezine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik, MEDAS ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardim ekipleri, yarali isçileri ambulanslarla Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirdi. Burada tedavi altina alinan isçilerin saglik durumlarinin agir oldugu ögrenilirken, olayla ilgili tahkikat baslatildi.

Yasanan olayi anlatan bir insaat isçisi, “Kum alirken ben bakiyordum tele yaklasip yaklasmadigina. Arkadaslar bu sirada kum kovasini tutmuslar. Metal oldugu için akima kapildilar” dedi.

Kaynak: İHA