Tunceli'de Tuz Için Karayoluna Inen Koruma Altindaki Yaban Keçileri Görüntülendi

Tunceli’de tuz ihtiyaçlarini gidermek için karayoluna inen koruma altindaki yaban keçileri vatandaslar tarafindan görüntülendi.

Tunceli'de Tuz Için Karayoluna Inen Koruma Altindaki Yaban Keçileri Görüntülendi
Tunceli ile Ovacik ilçesi arasinda uzanan Munzur Vadisi Milli Parki çok sayida yaban hayatina ev sahipligi yapiyor. Vadi boyunca en sik görüntü veren ise, nesilleri tehlike altinda oldugu için koruma altinda bulunan yaban keçileri. Tuz ve su ihtiyaçlarini gidermek için karayoluna inen yaban keçilerine denk gelen vatandaslar o anlari cep telefonu kameralariyla kayit altina aldi.

Vadide araciyla seyahat ederken yaban keçilerine denk gelen Göksel Tekçe, karayolunu kullanan sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardi.

Elazig’dan doga ve yaban hayati fotograflari çekmek için gelen Melih Ay ise, “Ilk defa yaban keçilerini bu kadar yakindan çekme imkanim oldu, bayagi güzel fotograflar çektim. Bu yolu kullanan sürücüler, yaban hayvanlarina zarar vermemek için dikkatli olmali. Yaban hayvanlarini rahatsiz etmeden görüntülerken onlara herhangi bir yiyecek vermemek gerekiyor” dedi.

Yetkililer de karayolunu kullanan sürücüleri dikkatli olmalari konusunda uyarirken yaban hayvanlarina tuz ve yiyecek verilmemesi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA