Çildir Göl Festivali Ve Asik Senligi Anma Etkinligi Yapildi

Çildir Göl Festivali ve Asik Senligi Anma etkinligi yogun katilimla yapildi.

Çildir Göl Festivali Ve Asik Senligi Anma Etkinligi Yapildi
Iki gün süren programda birinci gün Çildir ilçesi Asik Senlik Mahallesinde Asik Senligi anma etkinligi bölge asiklarinin sunumu ve yogun katilimla yapilirken, ikinci gün Akçakale köyü Çildir Gölündeki tarihi Alpaslan adasinda yine bölge sanatçilarinin sunumu ile tamamlandi.

Festivalin her iki gününe yogun katilim yasanirken programa Il Valisi Hayrettin Çiçek, Çildir ilçe Kaymakam Vekili Yunus Emre Polat, Damal Belediye Baskani Kemal Çamliyurt, Dernek Baskanlari, siyasiler, kurum amirleri ve çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Açilis konusmasini Çildir Belediye Baskani K.Yakup Azizoglu yapti. Konusmasinda, Festivalde emegi geçenlere tesekkür eden Baskan Azizoglu bölgedeki göçe dikkat çekerek özellikle emekli vatandaslarin ikametlerini yasadiklari köylere almasi konusunda dilek ve temennilerini iletti. Ilçe deki çalismalardan da bahseden Azizoglu 2.etap TOKI, Dogalgaz ve Ögretmenevinin yapiminin baslamasinin müjdesini verdi. Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ve Prof Dr. Esfender Korkmaz’a özel tesekkür eden Baskan Azizoglu yogun katilim saglayan vatandaslara iyi eglenceler diledi.

Sonrasinda Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek festivale katilan vatandaslara hitaben bir selamlama konusmasi yapti. Vali Çiçek , Ardahan’in genis meralari ve dogalligini koruyan yaylalari ile muhtesem bir cografyaya sahip oldugunu belirterek, gurbette yasayan Ardahanlilara memleketlerinde konut edinmeleri ve birer yuva kurmalari yönünde tavsiyede bulundu.

Kafkas Folklor ekibini dansiyla baslayan program bölge sanatçilarinin güzel türküleriyle devam etti. Bolca halay çekilen Festival sonunda katilimcilara tesekkür plaketleri verildi.

Yaklasik 6 saat süren festival olaysiz ve sorunsuz olarak sona erd.
Kaynak: İHA