Trump Açiklamasi 'ABD'nin Bir Sonraki Baskani Olarak Baris Getirecegim Ve Ukrayna'daki Savasi Bitirecegim'

ABD baskan adayi Donald Trump, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile gerçeklestirdigi görüsmenin ardindan, "ABD’nin bir sonraki Baskani olarak dünyaya baris getirecegim ve savasi sona erdirecegim" dedi.

Trump Açiklamasi 'ABD'nin Bir Sonraki Baskani Olarak Baris Getirecegim Ve Ukrayna'daki Savasi Bitirecegim'
Eski ABD Baskani ve Kasim ayinda yapilacak baskanlik seçimine aday olan Donald Trump, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Trump görüsmeye dair kendisine ait sosyal medya platformundan yaptigi paylasimda, "Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy ile çok iyi bir telefon görüsmesi yaptik. Beni basarili geçen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi ve ABD baskanligim için tebrik etti. Geçtigimiz cumartesi günü gerçeklestirilen igrenç suikast girisimini kinadi ve ABD halkinin bu zamanlarda birlik ruhuyla bir araya geldigini belirtti.

Ben ABD’nin bir sonraki Baskani olarak dünyaya baris getirecegim ve çok sayida cana mal olan, sayisiz masum aileyi mahveden savasi sona erdirecegim" ifadelerini kullandi.

Zelenskiy ise görüsmeye dair yaptigi paylasimda, "Adayligi nedeniyle tebrik etmek ve Pensilvanya’da ugradigi sok edici suikast girisimini kinamak için Donald Trump ile görüstüm. Ülkemizin özgürlügünü ve bagimsizligini korumaya yönelik iki partili ve iki meclisli ABD cdesteginin hayati önemine dikkat çektim. Ukrayna, Rus terörüne direnme yetenegimizi güçlendirmedeki yardimlarindan dolayi ABD’ye her zaman minnettar olacaktir. Sehirlerimize ve köylerimize yönelik Rus saldirilari her gün devam ediyor. Barisi adil ve gerçekten kalici kilabilecek adimlari yüz yüze görüsme konusunda Trump ile mutabik kaldik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA