Trafige Kapali Olmasina Ragmen Her Çesit Aracin Isgal Ettigi Sokaktaki Esnaf Kendi Çözümünü Üretti

Eskisehir’de trafige kapali olmasina ragmen motosikletli kuryelerin geçtigi ve duyarsiz sürücülerin kaldirimlariyla birlikte park alanina çevirdigi sokaktaki esnaf, yetkililerin yardim çagrilarini dikkate almamasi sonucunda kendi yöntemiyle yasadiklari sorununa çözüm üretmeye çalisti.

Trafige Kapali Olmasina Ragmen Her Çesit Aracin Isgal Ettigi Sokaktaki Esnaf Kendi Çözümünü Üretti
Tepebasi ilçesi Hosnudiye mahallesi Bayramyeri sokaktaki esnaf, geçtigimiz aylarda bölgenin trafige kapali olmasini umursamayan motosikletli kuryeler ve duyarsiz sürücüler nedeniyle yardim isteyerek yetkililerden seslerinin duyulmasini istemisti. Sadece sokagin basinda bulunan dubanin onarilmasini bekleyen esnaf, ilgili kurumlar harekete geçmeyince çözümü en sonunda kendi basina üretti. Bölgedeki diger sokaklarda kirilarak kaldirimlarin kenarina atilan 3 adet dubayi alan esnaf, trafige açik olmayan sokaga koyarak olmasi gerektigi gibi girisini kapatti. Ürettikleri çözümle ilgili konusan esnaf, yöntemlerinin simdilik istedikleri gibi etkili oldugunu belirtti.



"Belediyenin sokaga bulamadigi çözümü biz kendimiz bulmaya çalisiyoruz"

Bölgede esnaflik yapan Ali Nurullah Aydemir, "Belediyenin sokaga bulamadigi çözümü biz kendimiz bulmaya çalisiyoruz. Kirik dubalari getirdik, koyduk. Daha önce burada dubalar vardi. Belediye kapatmisti ama defalarca arayip dilekçe vermemize ragmen hiç gelen giden olmadi. Her gün 155’i aramaktan biz de biktik. Sokak trafige kapali ve zaten isaret de var. Park yasagi da var ama dikkate alinmiyor. Biz bu sorunlarimizin çözülmesini istiyoruz. Dubalar tamir olsa sorunumuz çözülür diye düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA