Taksim'de Esnaf Elektrik Kesintisi Yüzünden BEDAS'a Tepki Gösterdi

Istanbul Taksim’de bulunan bazi dükkanlarda günlerdir uzun araliklarla elektrik kesintisi yasadigini söyleyen esnaf, BEDAS’tan sikintinin bir an önce giderilmesini istedi.

Taksim'de Esnaf Elektrik Kesintisi Yüzünden BEDAS'a Tepki Gösterdi
Istanbul Taksim Meydani’nda bulunan bazi dükkanlarda günlerdir aralikli elektrik kesintisi yasadigini söyleyen esnaf duruma tepki gösterdi. Is yapamadiklarini, sicaktan içeriye az sayida müsteri girdigini ve magdur olduklarini belirten isletmeler BEDAS yetkililerine seslenerek bir an önce elektrik sikintisinin giderilmesini istedi.

‘’Bir arizayi bir haftadir bulamiyorlar’’

Elektik kesintisinin nedenini kendilerinin de bilmedigini söyleyen Fahrettin Çakmak, ‘’Sag olsun BEDAS 3-4 gündür elektrigimiz yok. Jeneratör var, jeneratör de bu sicakta çalismiyor, sisiyor ve su an da istirahate çekildi. Otomatige geçti. Bir arizayi 1 haftadir bulamiyorlar. Elektrikler her gün gelip gidiyor, su ana kadar 2 tane dolap motoru yaktik. Bunlarin parasini kim verecek? Taksim Meydani burasi ya 21.yüzyilda yasiyoruz ama bir seyi asamiyoruz. Faturaya kosuyoruz ama elektrige bir çözüm bulamiyoruz. Içerisi yaniyor, biz de burada yaniyoruz. Klimalar da çalismiyor’’ dedi.



‘’Giren müsteriler de karanlikta yemek yiyorlar’’

3 günden beri elektriklerin kesik oldugunu belirten Gencay Çanak ise ‘’3 günden beri dükkandayiz ve jeneratör yakiyoruz. Mazotun litresi 50 lira olmus. Ariyoruz, geliyorlar, bakiyorlar ve gidiyorlar. Çözüm yok. Ariyorum diyorum ki, mazotun litresi 50 lira olmus, sen bana çözüm üretmiyorsun. Bana ‘yapacagiz, tadilat var’ diyorlar ama hala gelen giden yok yani. Olacak is degil ya burasi Taksim. Dünyanin göz bebegi, turizmin merkezi. Klimalar da çalismiyor, içeri müsteri giremiyor. Giren müsteriler de karanlikta yemek yiyorlar. Durmuyorlar yani’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA