Sayin Bayar Özsoy Açiklamasi 'Kayseri'deki Kooperatif Magdurlarinin En Son Laf Söyleyecekleri Insan Elitas Bakanimiz'

AK Parti Kayseri Il Baskanligi tarafindan düzenlenen Nöbetçi Vekil uygulamasinda basin açiklamasi yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Sayin Bayar Özsoy, “Kayseri’deki kooperatif magdurlarinin en son laf söyleyecekleri insan Elitas Bakanimiz” dedi.

Sayin Bayar Özsoy Açiklamasi 'Kayseri'deki Kooperatif Magdurlarinin En Son Laf Söyleyecekleri Insan Elitas Bakanimiz'
Son günlerde Dogu Akdeniz’de bilindik oyunlarin oynanmaya basladigini söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Sayin Bayar Özsoy, “Bugün 20 Temmuz ve Kibris Baris Harekati’nin 50. yil dönümü. Tüm Kibris Türk Halki’nin Baris ve Özgürlük Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum. Son günlerde, Dogu Akdeniz’de bilindik bir oyun daha hayata geçirilmeye çalisiliyor. Kendi silahlarini, gemilerini, denizalti ve helikopterlerini üreten Türkiye’ye gözdagi vermek ve önünü kesmek istiyorlar. Ancak dün oldugu gibi bugün de bu kirli oyunlara karsi dimdik ayaktayiz ve dur diyoruz. Ülkemiz gerek sondaj gemileriyle birlikte gerek diger tüm unsurlariyla Dogu Akdeniz’de bulunarak, mesajini net bir sekilde dünyaya iletiyor. Kibris ve Akdeniz kesinlikle emperyalistlerin sömürü alani haline gelmedi gelmeyecektir de. Gazze’de devam eden Israil saldirilarina da deginmek istiyorum. Masum insanlarin yasli genç kadin erkek demeden hayatlarini kaybettigi, binlerce kisinin evsiz kaldigi bu trajik olaylar hepimizi derinden üzmektedir. Türkiye olarak, Filistin halkinin yaninda oldugumuzu ve uluslararasi toplumun adil ve kalici bir baris için daha aktif bir rol oynamasi için gerek hükümetimiz ve gerekse dünya lideri Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan Gazzeli kardeslerimizin yasadigi dramlarin gündemden düsürülmemesi için çaba harciyor ve Türkiye olarak elimizdeki tüm imkânlarla Gazze’nin ve Filistin’in yaninda olmaya devam edecegimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Özsoy, Kayseri’de meydana gelen olaylarda sagduyulu davranan herkese tesekkür ederek, “Geçtigimiz haftalarda sehrimizde yasayan Suriyelilere yönelik bazi saldirilar ve bu saldirilarin büyümesi için de çok sayida provokasyon ve eylem gerçeklesti. Bu tür saldirilar ve kiskirtici davranislar huzur sehri Kayseri’mizde baris ve huzurumuzu zedelemekten baska hiçbir ise yaramamaktadir. Unutmamaliyiz ki, Suriyelilerin hepsi tek tek göç idaremizce kayit altinda tutulmaktadirlar. Bu yasanan üzücü olaylar karsisinda Basta Kayseri Valimiz Gökmen Çiçege, Emniyet Müdürümüz Atanur Aydin’a ve sagduyulu davranan tüm hemsehrilerime bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Son olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yürüttügümüz çalismalardan bahsetmek istiyorum. Malumunuz ülke gündemini çokça mesgul eden kanun teklifleri komisyonlarimizda degerlendirilmekte bunlardan birkaçi; Vergi adaletinin güçlendirilmesi dogrudan vergi payinin artirilmasi, vergilemede güvenligin saglanmasi, esit ve adil bir vergilendirme usulünün ortaya konmasi için vergi kanunlari ve bazi kanunlardaki degisiklik. Insan, hayvan ve çevre sagliginin gözetilmesi kaydiyla Hayvanlari Koruma Kanunda degisiklik ve 9. Yargi Paketi. Komisyonlarimizca degerlendirilen bu kanun tasarilari TBMM ne geldiginde ülke ve vatandaslarimizin lehine ne gerekiyorsa yapilacagindan hiç kimsenin süphesi olmasin” ifadelerini kullandi.

Kayseri’nin kalkinmasi için birçok önemli projeye imza attiklarini söyleyen Özsoy, “Kayseri’nin kalkinmasi ve vatandaslarimizin refahi için birçok önemli projeye imza atiyoruz. Egitim, saglik, ulasim ve tarim alanlarinda yaptigimiz yatirimlar ve yasalarla, Kayseri’nin gelecegini daha parlak kilmak için çalisiyoruz. Özellikle, gençlerimizin daha iyi egitim alabilmesi, saglik hizmetlerinin kalitesinin arttirilmasi ve çiftçilerimizin desteklenmesi için birçok yeni düzenleme üzerinde çalismaktayiz. Milletvekili olarak 14 aylik süreç içerisinde 17 adet kanun teklifinin yani sira, sehrimizde vuku bulan sorunlari ve talepleri, gerek Gazi Meclisimizde dile getirerek, gerekse de bakan, bakan yardimcisi ve genel müdürlük düzeyinde bire bir görüsmelerimiz neticesinde ivedilikle çözüme kavusturmanin sevincini yasiyorum. Bugüne kadar hemsehrilerimizden 2 bin 500’den fazla talep tarafimiza ulasmis olup bu talepler ile tek tek ilgilendik. Vatandaslarimiz ile görüsmelerimizi Kayseri’de oldugumuz süreç içerisinde AK Parti Il binamizda ve Ankara’da oldugumuz zamanlarda TBMM çalisma ofisimizde gerçeklestiriyoruz ve her zaman oldugu gibi iç içe samimice bu görüsmelerimizi devam ettirecegiz” dedi.

“Kooperatif magdurlarinin en son laf söyleyecekleri insan Elitas Bakanimiz”

Son zamanlarda gündemde olan kooperatif magdurlari ile ilgili de açiklama yapan Özsoy, “Zaten geçmis dönemde Mustafa Elitas Bakanimiz AK Parti Grup Baskanvekili iken Kayseri’deki kooperatif magdurlariyla ilgili bir kanun meclisten geçilmis. O da tamamen Mustafa Elitas vekilimizin destegi ile onun insiyatifi ile çikmis bir kanun. Fakat Anayasa Mahkemesi’ne götürülmüs ve orada Kayseri’ye özel bir sey oldugu varsayimi ile Kayseri yazilmasa da oradaki bazi zikredilen seylerden kaynakli iptal söz konusudur diyor. Burada da meclisten çikip iptal edildigi süre içerisinde hizli hareket eden kooperatif magdurlari aslinda magduriyetlerini gidermisler o konudan dolayi. Fakat hizli hareket edemeyenler Anayasa Mahkemesi iptal edince mecburen eskiye döndü. Bu sadece Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin ve Ticaret Bakanligi’nin isi degil. Bir de Maliye Bakanligi var isin içinde. Üç bakanligin bu isi beraber çözmeleri gerekiyor. Ben sunu biliyorum Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve Ticaret Bakanligi’ndaki yetkililerin görüsmeleri devam ediyordu. Bunu Özhaseki Bakanimiz baslatmisti ama geçenlerde burada olan konusmada herhalde bir yanlis anlasilma var. Çünkü Kayseri’deki kooperatif magdurlarinin en son laf söyleyecekleri insan Elitas Bakanimiz. Çünkü gerçekten çok büyük çabalarla bir kanun çikarmis fakat Anayasa Mahkemesi iptal etmis. Bizim de çalismalarimiz devam ediyor. Insallah önümüzdeki süreçte biz onlarin magduriyetinin giderilmesi için takipçi olacagiz ve elimizden geleni yapacagiz”
Kaynak: İHA