Muslu Çocuklar Çayda Yüzerek Serinliyor

Mus’ta artan sicaklardan bunalan çocuklar, Çar Çayinda yüzerek serinliyorlar.

Muslu Çocuklar Çayda Yüzerek Serinliyor
Mus’ta sicak havalardan bunalan çocuklar, çareyi Kale Mahallesi yakinindan geçen Çar Çayi’nda yüzerek buldular. Ilk olarak dereden topladiklari taslar ve evden getirdikleri brandalar ile derede küçük havuz olusturan çocuklar, daha sonra göletin içinde yüzerek sicak havanin adeta tadini çikariyorlar. Okullarin tatil olmasini da firsat bilen çocuklar, günün belli bir bölümünü burada geçiriyor. Olusturduklari havuzda serinlediklerini belirten Muhammed Ali Özcan isimli çocuk, “Mus’ta havalar çok sicak ve bizde sicaklardan bunaldik. Bu nedenle Çar Çayinda yüzmeye geldik. Günde 3-4 saat burada geçiriyoruz. Çok egleniyoruz” dedi.

Havanin sicak olmasindan dolayi derede yaptiklari havuzda yüzerek serinlediklerini söyleyen çocuklardan Yekta Asi ise “Hava sicak oldugu için buraya geldik. Hem yüzüyoruz hem de egleniyoruz. Günde 3-4 saat burada yüzüyoruz” ifadelerini kullandi.

Çocuklardan Yasin Sadikoglu da, “Burada kendi imkânlarimizla göl olusturduk. Dereden topladigimiz taslari ve evden getirdigimiz çadir brandalar yardimi ile yüzebilecegimiz bir alan olusturduk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA