Marmara Belediyeler Birligi'nde Gündem Sokak Hayvanlari Ve Deprem

Marmara Belediyeler Birligi (MBB) Encümen Toplantisi, MBB Baskani Mustafa Bozbey baskanliginda Tekirdag Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde 17 Temmuz’da yapildi. Toplantida deprem, sokak hayvanlari, belediye gelirleri gibi kritik konular görüsüldü.

Marmara Belediyeler Birligi'nde Gündem Sokak Hayvanlari Ve Deprem
Marmara Bölgesi ve belediyelerin sorunlari açisindan önemli noktalara deginilen toplanti, MBB ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey baskanliginda MBB Encümen Üyeleri Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Candan Yüceer, Bilecik Belediye Baskani Melek Mizrak Subasi, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Lüleburgaz Belediye Baskani Murat Gerenli ve MBB Genel Sekreteri Cemil Arslan’in katilimlariyla gerçeklesti.

Toplantinin öne çikan basliklari Marmara Bölgesi’ni bekleyen deprem, sahipsiz sokak hayvanlari, Marmara Denizi’nin korunmasi ve belediye gelirleri oldu.

Deprem bölgesel ölçekte ele Alinmali

Encümen Toplantisi’nda deprem konusunun bölgesel ölçekte ele alinmasinin gerekliligi vurgulanarak MBB’nin 2024 yili 2’inci Meclis Toplantisi’nin ana gündem maddesinin Afet ve Is Birligi olmasina karar verildi.

Sokak hayvanlari konusunda farkli çözüm arayislari

Sokak hayvanlariyla ilgili sorumlulugun tüm paydaslar tarafindan üstlenilerek kamuoyu vicdanini rahatlatacak makul bir çözüm bulunmasi konusunda MBB Encümen Üyeleri ortak irade beyaninda bulundu. MBB’nin üye belediyeleri arasinda yürütmüs oldugu Sahipsiz Sokak Hayvanlari ve Belediyelerde Sokak Hayvanlari arastirma raporunun parti komisyonlari, ilgili bakanliklar ve diger ilgili kurumlarla paylasilacagi dile getirildi.

Belediye gelirleri MBB encümeni’nin gündeminde

Toplantida ayrica belediye gelirleri konusunda parti ayrimi yapmaksizin Türkiye’de belediyelerin içinde yer aldigi sikintilarin tahammül edilemez boyuta geldigi ve bu yükün tasinmasinin gittikçe zorlastigi ele alinarak belediyelerin vergi, SSK gibi borçlarinin yapilandirilmasi ve belediye paylarindan yapilan kesintilerin bir süre ertelenmesinin en azindan yükün hafifletilmesi konusunda bir miktar nefes aldiracagi degerlendirildi. Bu konuda merkezi yönetimin bir an önce adim atmasinin elzem oldugu beyan edildi.
Kaynak: İHA