Kocaeli Yerel Kültür Müzesi'nde Geçmise Yolculuk

Kocaeli Yerel Kültür Müzesi yaz atölyelerine katilan çocuklar, manav kültürünü ve geleneksel degerleri eglenceli etkinliklerle kesfediyor.

Kocaeli Yerel Kültür Müzesi'nde Geçmise Yolculuk
Kocaeli Yerel Kültür Platformu ve Büyüksehir Belediyesi isbirligiyle hayata geçirilen Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, ziyaretçilerine manav kültürünü görme imkani sunuyor. Unutulmaya yüz tutmus geleneksel degerleri gün yüzüne çikararak zenginlikleri kesfetme firsati saglayan müzede, çesitli atölyelerle kültürel mirasin gelecek nesillere aktarilmasi hedefleniyor. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Bilgi Evi yaz dönemi ögrencileri, çocuk gruplari ve gençlerden olusan atölye katilimcilari ile kilim, boyama, topaç ve masal atölyeleri gibi etkinlikler düzenlendi.

Katilimcilarin birebir deneyimleyerek katildiklari kilim atölyesinde geleneksel ‘kirkit kilim’ teknikleri ögretilirken, günün sonunda da katilimcilara ürettikleri kilimler ani olarak hediye edildi. Boyama atölyesinde ise sehrin tarihi ve turistik degerlerinin resimleri çocuklar tarafindan renklendirilerek görsel hafizalarda yerini aldi. Topaç atölyesinde geleneksel çocuk oyunlari yeniden canlandirildi ve masal saatinde yerel unsurlar öne çikarilarak ‘Kocaeli Masallari’ anlatildi.

Kocaeli’nin kültürel zenginliklerinin ziyaretçilere yansitildigi ve unutulmaya yüz tutmus yöresel degerlerin yeniden gün yüzüne çikarildigi Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, manavlarin Kocaeli’ye yerlesimi, ketenin yolculugu, motiflerin dili ve çok amaçli salon olarak dört ayri bölümden olusuyor. Kocaeli Yerel Kültür Müzesi pazartesi hariç haftanin alti günü 09.00-17.30 saatleri arasinda sehrin önemli tarihi yapilarindan biri olan Portakal Hafiz Konagi’nda ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak: İHA