Kizilay Gönüllülerine Hayat Kurtaran Egitim

Türk Kizilay Sakarya Subesi Ilkyardim Egitim Merkezi tarafindan Karasu ve Kocaali gönüllülerine ilkyardim egitimi verildi. Egitimde, katilimci gönüllülere ilkyardim sertifikalari da verildi.

Kizilay Gönüllülerine Hayat Kurtaran Egitim
Türk Kizilay Sakarya Subesi Ilkyardim Egitim Merkezi, Karasu ve Kocaali’de Kizilay gönüllülerine ilkyardim ve hayat kurtarma egitimi verdi. 12 ilçede gerçeklestirilecek olan egitim çerçevesinde iki ilçe gönüllüleri ilkyardim sertifikasi almaya hak kazandi. Türk Kizilay Karasu Koordinatörü Adem Eksi, “Ilkyardim egitiminin en önemli kismi sertifikali olmasi. Ilk olarak gönüllülerimize verdigimiz egitim daha sonra halka verilecek. Genel merkezin projesi, en kritik dakikalarda hayat kurtarmak” dedi.

Türk Kizilay Sakarya Subesi Ilkyardim Egitim Merkezi Mesul Müdürü Cansu Çanka, “Uluslararasi geçerliligi olan sertifikali ilkyardim egitimini yaklasik 12 ilçede verildi” derken, Türk Kizilay Sakarya Subesi Ilkyardim Egitim Merkezi Egitmeni Zeynep Ayvaz da, “En agir veya en rutin kazalarda ve olay yerinde yapilacak ilk yardim egitimini veriyoruz. En önemlisi suni solunum ve kalp masaji. Ayrica günlük hayatta çok ihtiyaç duyulabilecek Heinrich manevrasini ögretecegiz. Amacimiz, saglik ekipleri gelene kadar en kritik müdahale ile kazazedeyi hayatta tutmaktir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA