Karga, Rize Çayi Disinda Bir Sey Içmiyor

Kocaeli’de yolda gördügü yarali yavru kargaya kayitsiz kalamayan Ömer Tek, kargayi 3.5 ay besliyor. Kargayi evladi gibi gördügünü söyleyen Tek, kargayi Rize çayi ve etle besliyor.

Karga, Rize Çayi Disinda Bir Sey Içmiyor
Kocaeli’de 3.5 ay önce yarali olarak buldugu yavru kargayi sahiplenen Ömer Tek, hayvanla dostluk kurdu. Kargayi çay ve etle besleyen Tek, artik onu evladi olarak görüyor. Denize, alisverise, gezmeye beraber giden ikili arasinda görülmeye deger dostluk olustu. Kendisinin Rizeli olmasi sebebiyle kargaya Rize çay içeren Tek, “Kahve içmez organik Rize çayi içer” diyerek yerli mala da dikkat çekti.

3.5 ay önce yavru kargayi yarali olarak yolda buldugunu söyleyen Ömer Tek, "Sürekli et yiyor, etten baska bir sey yemez. Karga için yabani derler ama insana çok bagli. Bir sey buldugu zaman getiriyor, sakliyor. Nereye gitsem pesimden geliyor, omzuma, basima konuyor. Insana sadik bir hayvan. Organik Rize çayi içiyor, ‘Kahve içmem, Rize çayi içerim’ diyor. Ben Rizeli oldugum için onu da Rize çayina alistirdim. Beni hiç birakmiyor, annesi, babasi zannediyor. Ilk görenler sasiriyor ve korkuyorlar ama sonrasinda sevmeye basliyorlar. Herkes satin almak istiyor ama parayla satilmaz. Degeri parayla ölçülemez" diye konustu.

Tek, "Çocugu olmayanlara tavsiye ederim, bana evlat gibi oldu. Benim 2 çocugum var ama simdi 3 evladim oldu. Denize, markete her yere pesimden geliyor. Herkesin hayvan beslemesini tavsiye ederim. Yabani deyip disari atmasinlar. Yeter ki sevgini ver. Sevgini verdin mi insana baglaniyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA