Itfaiyeden Su Alti Arama Kurtarma Egitimi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi tarafindan göl, gölet ve nehirlerde yasanabilecek olumsuz durumlara hizli bir sekilde müdahale etmek amaciyla kurulan Itfaiye Su Alti Arama Ekibi, Dicle Baraj Gölünde arama kurtarma egitimi gerçeklestirdi.

Itfaiyeden Su Alti Arama Kurtarma Egitimi
Itfaiye Daire Baskanligi bünyesinde suda kaybolan veya tehlikede olan kisileri bulmak ve kurtarmak amaciyla görev yapan Su Alti Arama ekipleri, çalismalarini sürdürüyor.

5 kisilik özel ekiple Egil ilçesindeki Dicle Baraj Gölünde; su altinda pusula kullanimi, dalis isaretleri, problem yönetimi, su altinda kaybolan kisi ve nesneleri arama bulma, gece dalisi, derin dalis gibi konularda egitim yapildi.

Özel dalis ekipmanlari, sonar cihazlari ve diger su alti arama teknolojilerini kullanarak arama-kurtarma operasyonlarini yürüten ekipler, bogulma vakalarina müdahale etmek, sel veya taskinlarda kaybolan kisileri aramak, su altinda kalmis araç veya nesneleri çikarmak, su alti enkazlarini incelemek ve gerektiginde kurtarma operasyonlari düzenlemek gibi zorlu görevleri yerine getiriyor.
Kaynak: İHA