Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kütahya'da Müezzin-Kayyim Halil Ibrahim Güçlü'nün Cenazesine Katildi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Ali Erbas, Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde vefat eden Diyanet Isleri Baskanligi Özel Kalem Müdürü ve Rehberlik ve Teftis Kurulu Baskani Dr. Hasan Güçlü’nün dedesi Çavus Camii emekli Müezzin-Kayyimi ve Kavakli Kur’an Kursu fahri ögreticisi Halil Ibrahim Güçlü’nün cenazesine katildi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kütahya'da Müezzin-Kayyim Halil Ibrahim Güçlü'nün Cenazesine Katildi
Vefat eden Halil Ibrahim Güçlü için Tavsanli Ada Mahallesi Damla sokaktaki evinin önünden helallik alindi. Ögle namazinin ardindan Güçlü’nün cenaze namazini kildiran Diyanet Isleri Baskani Prof. Ali Erbas, cenaze namazi sonrasi Halil Ibrahim Güçlü için cemaatten helallik istedi.

Ali Erbas, yaptigi açiklamada, ”Burada en güzel dede, torun iliskisine sahit oluyoruz. Birçok hafiz yetistiren rahmetli hocamizdan Allah razi olsun” dedi.

Dedesinin Kütahya ve Tavsanli’da birçok hafiz yetistirdigini söyleyen Diyanet Isleri Baskanligi Özel Kalem Müdürü ve Rehberlik ve Teftis Kurulu Baskani Dr. Hasan Güçlü, “Benim buralara gelmemde rahmetli dedemin büyük katkisi olmustur. Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun” diye konustu.

Halil Ibrahim Güçlü’nün cenazesi daha sonra Agaköy mezarligina defnedildi.

Halil Ibrahim Güçlü’nün cenaze namazina Diyanet Isleri Baskani Prof. Ali Erbas, Kütahya Valisi Musa Isin, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Murat Kirbaç, Tavsanli Kaymakami Hayrettin Baskin ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA