Çadirlarda Yasayan Çocuklarin Egitimi Için Harekete Geçildi

Günesin altinda çadirlarda yasayan mevsimlik tarim isçilerinin okumak isteyen çocuklarinin ders çalistigi ortami görenler hayrete düsürüyor.

Çadirlarda Yasayan Çocuklarin Egitimi Için Harekete Geçildi
Yaslari 4 ila 11 arasinda olan Bursa’nin Yenisehir ilçesine çalismaya gelen mevsimlik tarim isçilerinin çocuklarinin daha iyi sartlarda egitimlerini alabilmeleri için harekete geçildi.

Yenisehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Akin, “Bursa Valisi Mahmut Demirtas’in talimatlariyla 2024 yili METIP (Mevsimlik Gezici Tarim Isçilerinin Çalisma ve Yasam Kosullarinin Iyilestirmesi Projesi) çerçevesinde ilçemiz Tabakhane Mahallesi çadir yerlesim alaninda bir proje baslattik. Bu proje çerçevesinde Bursa valilik, Yenisehir Kaymakamligi, Türk Kizilay Bursa Sube Baskanligi koordinatörlügünde, Bursa ISKUR Müdürlügü ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan 22-25 Temmuz 2024 tarihlerinde 11.00- 16.00 saatleri arasinda tarim isçilerinin çocuklarina yönelik etkinlikler düzenlenecektir” diye konustu.

Akin, “Bizler ekip olarak yapilacak olan etkinlikler öncesinde çadirlar bölgesinde incelemelerde bulunup belirledigimiz eksiklikleri Bursa Valiligimize ilettik. Konuyla yakinen ilgilen Valimizin talimatlariyla, yaslari 4 ila 11 arasinda 350 çocugumuza gün boyu atölyelerimizin devam etmesi amaçlanir. Anla Bakalim, Bul Bakalim, Renkli Bardak, Okçuluk vb. atölyeler bulunmaktadir. Atölyeler çocuklarin bilissel ve psikososyal becerilerini gelistirmeye yöneliktir. Etkinlikte atölye baslangici kiliç kalkan gösterisi, ögle molasi BTM Bilim Show çocuklarla dans etkinlikleri düzenlenecek olup önümüzdeki ay kendilerine 1 aylik egitim verilecektir. Bu önemli projenin hayata geçmesinde bizlerin her zaman yaninda olan Bursa Valisi Mahmut Demirtas’a ve diger kurumlarimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA