Arnavutköy'de Polis Ekipleri Orman Yanginlariyla Ilgili Vatandaslari Uyardi

Arnavutköy’de, polis ekipleri ormanlik ve mesire alanlarinda vatandaslarla bulusarak yangin tehlikelerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Arnavutköy'de Polis Ekipleri Orman Yanginlariyla Ilgili Vatandaslari Uyardi
Arnavutköy Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli polis ekipleri, ilçedeki ormanlik ve mesire alanlarinda vatandaslarla bulusarak, yangin tehlikelerine karsi dikkat edilmesi gereken konular hakkinda bilgi verdi. Son günlerde artan sicak hava dalgalariyla birlikte orman yanginlari riski de ciddi boyutlara ulasti. Bu duruma kayitsiz kalmayan polis ekipleri, yanginlari önlemek amaciyla kapsamli bir bilinçlendirme kampanyasi baslatti. Polis ekipleri, ormanlik alanlarda devriye gezerek piknik yapan vatandaslari, mangal ve ates yakmanin riskleri konusunda uyardi. Bilgilendirme çalismalari sirasinda polis ekiplerine yogun ilgi gösterildi. Özellikle aileler ve gençler, polislerin verdikleri bilgileri dikkatle dinledi. Arnavutköy Ilçe Emniyet Müdürlügü yetkilileri, bu tür bilinçlendirme çalismalarinin devam edecegini ve ormanlarin korunmasi için her türlü destegi saglamaya hazir olduklarini belirtti.

Yetkililer, "Ormanlarimizi korumak hepimizin görevi. Bu amaçla vatandaslarimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için çalismaya devam edecegiz" dedi.

“Polislerimizin varligi bize güç veriyor, orman yanginlariyla alakali bilinçli olmamiz gerekiyor.”

Polis ekiplerinin yapmis oldugu uygulamayla alakali konusan Hümeyra Türk, “Polisleri görünce çok mutlu olduk. Ates yakilmasinin yasaklanmasi çok önceden istedigimiz bir seydi. Çocuklarimizla ailece gelerek piknik ve spor yapmak çok güzel, ates yakilmamasi çok güzel oldu. Polislerimizin varligi bize güç veriyor, orman yanginlariyla alakali bilinçli olmamiz gerekiyor. Globallesen dünyada yesil alanlara çok daha fazla ihtiyacimiz var. Sadece ates yakmak degil çöplerimizi de toplamamiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.

“Biz polis ekiplerini görünce kendimizi güvende hissediyoruz”

Sevgi Ergün ise “Çok kalabalikta insanlar bazen dikkat edemiyor. Polis ekiplerinin uyarmasi çok güzel bir sey en azindan insanlar hatirlamis oluyorlar. Biz polis ekiplerini görünce kendimizi güvende hissediyoruz” seklinde konustu.

Ekiplerin yaz aylari boyunca mesire alanlari, ormanlik alanlar ve yangin tehdidi olusturabilecek noktalarda devriyelerine devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA