Aile Merkezlerindeki Egitimlerden Binlerce Kisi Yararlaniyor

Sehitkamil Belediyesi tarafindan düzenlenen yaz dönemi kurslari büyük ilgiyle devam ediyor. Ilçenin farkli noktalarindaki 26 aile merkezinde verilen kurslardan 3 bin 536 kisi faydalaniyor. Kadinlara ve çocuklara yönelik egitimler, sadece yaz döneminde degil, yil boyunca araliksiz olarak devam ediyor.

Aile Merkezlerindeki Egitimlerden Binlerce Kisi Yararlaniyor
Bu kapsamli egitim programlari, anasinifindan Kur’an-i Kerim derslerine, okuma-yazmadan bilgisayar kurslarina, kuaförlükten pastaciliga, rölyeften karakaleme, ahsap boyamadan çeyiz hazirlamaya kadar 16 farkli bransta veriliyor. Ayrica, nakis, tel kirma, igne oyasi, Antep isi, el sanatlari ve giyim gibi geleneksel sanatlar da bu kurslar arasinda yer aliyor. Tüm bu egitimlerin ücretsiz olmasi, her yastan ve her kesimden vatandasin katilimini tesvik ediyor.

Aile merkezlerinde verilen bu egitimler, mahalle sakinlerinin kisisel gelisimlerine büyük katkida bulunurken, ayni zamanda aile bütçelerine de destek sagliyor. Kadinlar, kurslarda aldiklari egitimlerle ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkida bulunabiliyorlar. Bu sayede, kadinlar hem maddi olarak destekleniyor hem de kendilerine olan güvenleri artiyor. Ayrica, kadinlar elde ettikleri becerilerle kendi isletmelerini kurma firsatina da sahip olabiliyorlar.

“Bizim öncelikli hedeflerimiz arasinda yer aliyor”

Sehitkamil Belediyesinin bu girisimi, toplumsal dayanismayi ve bireysel gelisimi destekleyen önemli bir örnek teskil ediyor. Sehitkamil Belediye Baskani Umut Yilmaz, bu tür projelerin toplumun her kesimine fayda sagladigini belirterek, “Kadinlarimizin ve çocuklarimizin egitimine katkida bulunmak, onlarin gelecege daha güvenle bakmalarini saglamak bizim öncelikli hedeflerimiz arasinda yer aliyor. Aile merkezlerimizde verdigimiz egitimlerle bireylerin hem kisisel hem de mesleki anlamda gelisimlerine katki sagliyoruz” seklinde konustu.

Sehitkamil Belediyesinin sundugu bu egitim firsatlari, sadece bireylerin degil, ayni zamanda toplumsal refahin da artmasina katki sagliyor. Egitimlerle donatilan kadinlar ve çocuklar, gelecege daha umutlu ve daha donanimli bir sekilde hazirlaniyorlar.
Kaynak: İHA