ABB Baskani Mansur Yavas, 'Harekatin 50. Yilinda Açiklamasi Kibris' Fotograf Sergisinin Açilisina Katildi

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, KKTC Ankara Büyükelçiligi ve Gazeteciler Cemiyeti’nin is birligi ile düzenlenen “Harekatin 50. Yilinda: Kibris” isimli fotograf sergisinin resepsiyonuna katildi. Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenen serginin açilisinda konusan Yavas, “Bu tür anmalar ve sergilerle hafizamizi taze tutmamiz gerekiyor. Orada mücadele edenleri anmak bizim görevimiz. Gelecek kusaklara da ancak bunun gibi sergilerle aktarabiliriz ki gördükleri fotograflardan neler oldugunu daha iyi anlayabilsinler” dedi.

ABB Baskani Mansur Yavas, 'Harekatin 50. Yilinda Açiklamasi Kibris' Fotograf Sergisinin Açilisina Katildi
Kibris Baris Harekati’nin 50. yil dönümü Ankara Büyüksehir Belediyesi, KKTC Ankara Büyükelçiligi ve Gazeteciler Cemiyeti’nin is birligi ile düzenlenen fotograf sergisiyle aniliyor. Zafer Çarsisi Sanat Galerisi’nde ziyarete edilebilen serginin açilis resepsiyonuna; Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, KKTC Ankara Büyükelçisi Ismet Korukoglu, Gazeteciler Cemiyeti Baskan Vekili Savas Kiratli ve davetliler katildi.

“Harekâtin 50. Yilinda: Kibris” isimli serginin açilisinda konusan Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, “Kibris Çikartmasina katilip Allah’in rahmetine kavusan tüm sehitlerimizi rahmetle aniyoruz. Bu tür anmalar ve sergilerle hafizamizi taze tutmamiz gerekiyor. Orada mücadele edenleri anmak bizim görevimiz. Gelecek kusaklara da ancak bunun gibi sergilerle aktarabiliriz ki gördükleri fotograflardan neler oldugunu daha iyi anlayabilsinler. Bu sergide emek veren herkese çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Türkü’nün o karanlik yillarinda anavatan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk halkinin destegi ile umudunu yitirmeden mücadele etmis azim ve kararlilikla onurlu bir direnis sergilemistir”

KKTC Ankara Büyükelçisi Ismet Korukoglu da sergiyle ilgili, “Kibris Türkü’nün can güvenligini saglayarak bir halki yok olmaktan kurtaran anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin hakli ve güçlü müdahalesi, Baris Harekâtinin 50. yildönümü vesilesiyle düzenlenen fotograf sergisinin hayata geçmesinde emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Kibris Türkü’nün o karanlik yillarinda anavatan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk halkinin destegi ile umudunu yitirmeden mücadele etmis azim ve kararlilikla onurlu bir direnis sergilemistir” açiklamalarinda bulundu.

“O dönemin ruhunu fotograflarla yeniden canlandirmak amaciyla bir araya geldik”

Gazeteciler Cemiyeti Baskan Vekili Savas Kiratli ise, “Kibris Baris Harekâti’nin 50. yil dönümü dolayisiyla düzenledigimiz bu anlamli serginin açilisinda hep birlikte oldugumuz için tesekkür ediyoruz. O dönemin ruhunu fotograflarla yeniden canlandirmak amaciyla bir araya geldik” diye konustu.

26 Temmuz’a kadar ziyarete açik

Sergide Kibris Baris Harekati’na, öncesi ve sonrasina dair yüzlerce fotograf yer aliyor. KKTC Disisleri Enformasyon Dairesi, Depo Photos ve Gazeteciler Cemiyeti’nin arsivlerinden olusturulan serginin küratörlügünü ise Ates Ilbasi üsteniyor. Sergi, 20-26 Temmuz tarihleri arasinda Zafer Çarsisi Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA