Yangindan Etkilenen Assos Ören Yeri Yeniden Ziyarete Açildi

Çanakkale’nin Ayvacik ilçesi Behram köyünde çikan ve Assos Antik Kenti’ndeki makilik alani etkilemesi sebebiyle 3 gün boyunca ziyaretçilere kapanan Assos Ören Yeri yeniden ziyaretçilere açildi.

Yangindan Etkilenen Assos Ören Yeri Yeniden Ziyarete Açildi
Behram köyündeki antik kent girisinde yer alan yolun kenarinda baslayip, rüzgarin etkisiyle antik kente kadar ilerleyen, kazi evini teget geçen, bir arazözün yanmasina neden olan ve zeytinlik alanlarda da hasara yol açan Assos yangini sonrasinda Kültür ve Turizm Bakanliginca, sogutma çalismalarinin daha etkin sürdürülmesi ve ziyaretçilerin güvenligi için Assos Ören Yeri 3 günlügüne ziyaretçilere kapatilmisti. Assos Ören Yeri’nde Orman Bölge Müdürlügü denetiminde makilik alanlarin ve yanan bitki örtüsünün temizlenmesiyle sona eren çalismalar sonrasinda Assos Ören Yeri yeniden ziyaretçilere açildi.

Assos Ören Yerlerinin 3 gün aranin ardindan yeniden ziyaretçilerini agirlamaya basladigini ifade eden Assos Antik Kenti’nin bagli oldugu Behram Köy Muhtari Numan Türkay, "3 gün boyunca kapali olan ören yerlerimiz 30 haziran itibariyle ziyaretçilerimize yeniden açilmistir. Tüm ziyaretçilerimizi Assosumuza bekliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA