Nemrut'ta Ayilar Motosikletin Koltugunu Parçaladi

Bitlis’in Tatvan ilçesi sinirlari içinde bulunan Nemrut Krater Gölü civarindaki ayilar, kamp yapmaya giden vatandasin motosikletine saldirdi.

Nemrut'ta Ayilar Motosikletin Koltugunu Parçaladi
Geçtigimiz gün arkadaslari ile birlikte Nemrut Krater Gölü’ne giden Cengiz Gencer adli vatandas, park ettigi motorunun yaninda bir süre sonra geri gidince ayilarin üstünde oldugunu gördü. Ayilari korkutup oradan uzaklastirmaya çalisan Gencer, çokta basarili olamayinca motorun koltugunu parçalanmaktan kurtaramadi.

Motoru göl kenari bir yere park edip çay içmek için 10 dakikaligina uzaklastigini belirten Gencer, döndügünde o manzarayla karsilastigini söyledi.

Gencer, “Dogasever olarak Nemrut kalderasini kesfetmeye geldim. Daha sonra motorumu buraya park ettim. Belli bir mesafe uzaklastim. Tekrardan dönüp geldigim zaman ayi grubunun motorumu parçaladigini gördüm” dedi.

Amatör olarak doga ve uzay gözlemciligi yapan Dr. Cihan Önen ise vatandaslara ayilar hakkinda uyarilarda bulundu. Önen, “Yollar açildi, kar örtüsü kalkti ve bununla beraber bölgeye daha fazla ziyaretçi gelmeye basladi.

Piknik yapilmasindan dolayi bölgeye daha fazla ayi gelmeye basladi.

Ister istemez ayilarla insanlar karsilasabiliyor. Böylece maddi manevi zararlar dogabiliyor. Geçen yillarda da buna pek çok defa tanik olduk. Zaten yetkililerde gerekli tabelalari asarak uyarilarini yapmislar. Vatandaslarimizdan dikkatli olmalarini bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA