ILKEM'de Gelenek Bozulmadi

Ilkadim Belediyesi Etüt ve Egitim Merkezleri’nde (ILKEM) egitim alan 25 ögrenci, 2024 Liselere Giris Sistemi’nde (LGS) yüzde 20’lik dilime girmeyi basardi

ILKEM'de Gelenek Bozulmadi
28 Haziran 2024 tarihinde 2024 LGS sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan, ILKEM’de 25 ögrenci yüzde 20’lik dilime girmeyi basardi. Sinav sonuçlarinin açiklamasinin ardindan, ILKEM’li 1 ögrenci yüzde 0,5’lik dilimde, 5 ögrenci yüzde 5-10’luk dilimde, 8 ögrenci yüzde 10-15’lik dilimde ve 11 ögrenci yüzde 15-20’lik dilimde yer aldi. Ögrenciler 17 Temmuz 2024 tarihine kadar lise tercihlerini yapacak.

"ILKEM’de tercihler için profesyonel rehberlik"

LGS’de gelenegin bozulmadigini söyleyen Ilkadim Belediye Baskani Ihsan Kurnaz, “2024 LGS’ye ILKEM’de hazirlanan ögrencilerimizden 25’i yüzde 20’lik dilimde yer almayi basardi. Sinavlara en iyi sekilde hazirlanan ve basarili sonuçlar alan ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Tüm ögrencilerimizin de çalismalarinin karsiligini aldiklarina inaniyorum. Sinav sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan ögrencilerimiz lise tercihlerini yapacaklar. Bu noktada, ILKEM olarak ögrencilerimize profesyonel destek sagliyor, en iyi liselerde egitim almalari için onlara rehberlik yapiyoruz. Ayrica, bu rehberlik hizmetimiz yalnizca ILKEM’de ögrenim gören ya da Ilkadimli ögrencilerimiz için olmayacak. Samsun’un her yerinden, isteyen tüm ögrencilerimize destek olmak için egitmenlerimiz merkezlerimizde rehberlik hizmeti saglayacaklardir. Ilkadim Belediyesi olarak egitimde ögrencilerimizin her aninda yaninda olmaya devam ediyoruz. Tüm ögrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA