AKOM'dan Tehlikeli Sicaklik Uyarisi

IBB Afet Isleri Dairesi Baskanligi AKOM tarafindan yapilan açiklamada, Istanbul’da etkili olan sicak hava dalgasi nedeni Ile sicakliklarin 34-37 derece araliginda seyredecegi belirtildi. Ayrica yüksek nem oranlari ile birlikte özellikle Kartal, Kadiköy, Florya ve Beylikdüzü gibi güney sahillerinde sicakliklarin ölçülenden 5-10 derece daha yüksek hissedilebilecegi uyarisinda bulundu.

AKOM verilerine göre, Pazartesi gününe kadar Marmara bölgesinde etkili olmasi beklenen sicak hava dalgasi nedeni Ile sicakliklarin 34-37 derece araliginda seyredecegi öngörülürken, yüksek nem oranlari yüzde 50-95 Ile birlikte bu degerler ölçülenden 5-10 derece daha yüksek hissedilebilecegi belirtildi.

Güney sahillerine dikkat

AKOM’dan yapilan açiklamada, özellikle Kartal, Kadiköy, Florya ve Beylikdüzü gibi sicaklik ve nem oranlarinin en yüksek ölçüldügü güney sahillerimizde hissedilen sicakliklarin tehlikeli degerlere, 40 derece ve üzerine ulastigina dikkat çekildi. Bu nedenle ögle saatlerinde basta yaslilar, hamileler, çocuklar, astim ve kalp yetmezligi gibi rahatsizligi bulunan vatandaslarimizin günesli ortamda bulunmamalari sagliklari açisindan faydali olacagi vurgulandi. Istanbul’da hava sicakliklarinin 22 Temmuz’a kadar mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde, 23 Temmuz - 5 Agustos tarihleri orasinda mevsim normalleri civari ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA