Ordu'da Saganak Hayati Felç Etti

Ordu’nun Ünye ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan saganak sonrasi sokak ve caddeler su altinda kaldi. Ilçenin Çinarlik Mahallesi’nde mezarliga yildirim düsmesi sonucu devrilen agaç bir otomobilde hasar olustururken, ilçe genelinde 2 saatte metrekareye yaklasik 100 kilogram yagmur düstügü ögrenildi. Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, sel ve su taskinlarinda kritik bölgelerde incelemelerde bulundu.

Ordu'da Saganak Hayati Felç Etti
Ünye’de sabah saatlerinde baslayan saganak sonrasi sehir merkezinde su birikintileri meydana geldi. Tabakhane Köprüsü üzeri, sanayi sitesi, sehir merkezindeki is yerleri basta olmak üzere birçok noktada taskinlar yasanirken, Çinarlik Mahallesi’nde bulunan mezarliktaki bir agaca yildirim düstü. Devrilen agaç, park halindeki bir otomobilin üzerine devrildi. Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi ekipleri, ilçede esnaf ve vatandaslarin magdur olmamasi adina çalisma baslatti. Ekipler, kapanan mazgallarda temizlik ve su baskininin yasandigi yerlerde tahliye çalismasi yürütürken, vatandaslar birden baslayan saganak sonrasi sokak ve caddelerin su altinda kaldigini söyledi.



“Ekiplerimiz teyakkuzda, ufak çapta sorunlarin disindan olumsuzluk yok”

Asiri yagislarin ardindan saha çalismalarini yerinde inceleyen Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Sabah saat 8 siralarinda baslayan yagmur. daha da siddetlenmesiyle belli bölgelerde sel ve su taskinlarina neden olmustur. Vatandaslarimizdan ricamiz mazgal agizlarina posetlerin konulmamasi, mazgallari tikayacak bir cismin orada bulunmamasina mutlaka özen göstermemiz gerekir. Selle beraber olabilecek bir su taskinriyf özellikle poset türü malzemeler sularin gitmesini engelliyor. Sabahtan itibaren karton ve posetlerin temizligini yapiyoruz. Vatandaslarimizdan bunlara duyarli olmalarini istirham ediyorum. Su ana kadar ilçemizde herhangi bir olumsuzluga rastlamadik. Sahada ekiplerimiz teyakkuzda ve çalismalarini sürdürüyor. Kirsal bölgelerde simdiye kadar bir sikâyet gelmedi ancak yollarda ufak çapta sorunlar oldugu gelen bilgiler arasindadir” dedi.



“Sahada 15 adet is makinesi ve 70 personelimiz çalisiyor”

Kritik bölgeler basta olmak üzere sahada is makineleri ve 70 personelin mücadele ettigini söyleyen Baskan Tavli, “Kritik bölgelerimizde is makinelerimizi bulundurarak, olabilecek bir selin yasanmamasi için tedbirlerimizi arttirdik. Su an bulundugumuz Saraçli Mahallesi Derya Sokak üzerinde daha önce çok büyük sikintilar yasadik. Yaklasik olarak su an itibariyla Büyüksehir Belediyesi ekipleri ile beraber 15 adet is makinesi ve 70 personel aktif sahada görevlendirilmistir” diye konustu.



Meteoroloji uyarida bulunmustu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden Ordu için yapilan sari kodlu uyarida, “Gök gürültülü saganak yagislarin yerel kuvvetli olmasi beklendiginden ani sel, su baskini, yildirim, heyelan, yerel dolu yagisi ve yagis aninda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir” denilmisti.

Öte yandan esnaf, vatandaslar ve ekiplerin su baskinlarinin yasandigi noktalarda çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA