Manisa Sehir Hastanesinden 6 Yasindaki Çocuga Kritik Operasyon

Manisa’da omurgasinda egrilik ve bel bölgesi omurilikte gerginlik bulunan 6 yasindaki çocuk Manisa Sehir Hastanesinde düzenlenen operasyonla sagligina kavustu.

Manisa Sehir Hastanesinden 6 Yasindaki Çocuga Kritik Operasyon
Manisa’da yasayan 6 yasindaki Muhammed Ali Kaya, omurgasinda egrilik ve bel bölgesi omurilikte gerginlik nedeniyle hem durus bozuklugu hem de ayaginda içe basma sikayetleri yasiyordu. Durum üzerine 6 yasindaki Muhammed Ali Kaya’nin ailesi Manisa Sehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisine basvurarak çocuklarini muayene ettirdi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Hekimi Doç. Dr. Ülkün Ünlü Ünsal kemikte anormal kaynama ve buna bagli omurgada egrilik, bel bölgesinde omurilikte gergin omurilik sendromu oldugu anlasilan Muhammed Ali Manisa Sehir Hastanesinde ameliyata alindi. Manisa Sehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Hekimi Doç. Dr. Ülkün Ünlü Ünsal tarafindan gerçeklestirilen basarili operasyonla Muhammed Ali’nin omuriligindeki sorun giderildi.

Yasi ilerledikçe omuriligin normal bir sekilde kaynamaya devam edecegi bilgisini veren Doç. Dr. Ülkün Ünlü Ünsal, “Hastamiz Muhammed Ali bize omurgasinda egrilik ve ayaklarinda içe basma sikayetiyle geldi. Yapilan tetkiklerinde bir konjeni torakal bölgede bir konjenital skolyoz dedigimiz anormal bir sekilde kemikte kaynama ve buna bagli omurgada egrilik, bel bölgesinde omurilikte gergin omurilik dedigimiz tetrakkort sendromu vardi. Iki duruma da ayni anda müdahale ederek ayri kesilerle, ayni seansta ikisini de düzelttik. Gergin omuriligini de anormal kemik kaynamasini da keserek düzelttik ve rahatlattik. Hastamiz büyüdükçe de omurgasi düzelecek. Bizler Manisa’da ilklerden sayilabilecek bu ameliyatlari yaklasik 3 yil önce yapmaya basladik. Muhammed Ali bizim 5. ya da 6. hastamiz. Simdilik her sey yolunda, basarili bir ameliyat sonrasinda takibimize devam edecegiz. Ameliyat öncesi tetkikleri için hastalari 1 veya 2 gün yatirdiktan sonra ameliyat sonrasinda da eger ekstra bir problem olmazsa 3 veya 4 gün sonra hastalari taburcu ediyoruz. Ameliyatlarda kullandigimiz intraoperatif nöromonitörizasyon dedigimiz cihaz bize daha kontrollü ve güvenli bir cerrahi sagliyor. Bu sekilde planlayarak operasyonlari gerçeklestiriyoruz. Muhammed Ali’de de bu sekilde kontrollü ve güvenli bir cerrahi ile basarili bir ameliyat geçirdik” dedi.

Basarili gerçeklestirilen operasyon dolayisiyla Manisa Sehir Hastanesi hekim ve personellerine tesekkür eden baba Ahmet Kaya, “Oglum Muhammed Ali 3 yasinda Bartin Devlet Hastanesi’nde skolyoz tanisiyla teshis konuldu ve sonrasinda birkaç özel hastaneye gittik. Verilen korseler sonucunda bir sonuç alamadik. Sonrasinda Manisa Sehir Hastanesi’nde Ülkün hocamiz ile bulustuk. Çocugumuzun boyu hiç uzamadi, sonrasinda sag tarafa yattigini ve ayaklarinin içe bastigini fark ettik. Zamanla bu derece tabi ki fazlalasti Bu durum bizi mutsuz etti. Haliyle çocugumuzu da arkadaslari içerisinde boyu uzamadigi için çok üzüldü. Bu durum çok rahatsiz ettigi için Manisa Devlet hastanesine ki Ülkün hocamiz ile tanistik ve ekibiyle beraber mutlu bir operasyon geçirdik. Çok tesekkür ediyoruz Ülkün hocamiza” diye konustu.

Kaynak: İHA