Karabük'ten YKS'de 3 Ögrenci Ilk 100 Arasinda Yer Aldi

Karabük Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, açiklanan YKS sonuçlari çerçevesinde kentten 3 ögrencinin ilk yüz kisi arasinda yer aldigini bildirdi.

Karabük'ten YKS'de 3 Ögrenci Ilk 100 Arasinda Yer Aldi
Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, 16 Temmuz 2024 tarihinde açiklanan YKS sonuçlari kapsaminda genel degerlendirmelerde bulundu.

Akbas yaptigi degerlendirmede: "Öncelikle Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na giren tüm ögrencilerimi tebrik ediyor, sonuçlarin hayirli olmasini temenni ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. YKS sonuçlarini geçmis yillarla kiyasladigimizda, degerlendirdigimizde bu yil elde edilen YKS basarisinin kitlesel olarak çok üst düzeyde oldugunu tüm alanlarda bir önceki yila göre basarinin üç kat arttigini görmekteyiz. Bu çerçevede elde edilen ilk veriler dogrultusunda YKS’de ilk yüz içerisinde üç ögrencimiz yer aldi. Bu ögrencilerimizi basarilarindan ötürü ayrica tebrik ediyorum” dedi.

Mehmet Vergili Fen Lisesi ögrencisi Kerem Gündüz’ün Sayisalda Türkiye 32.’si, Sehit Murat Akdemir Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Zümra Basaran Sözelde Türkiye 79.’ Su, Özel Bahçesehir Anadolu Lisesi ögrencisi Ömer Faruk Kömeç’in de Sözelde Türkiye 88.’si oldugunu bildiren Akbas, “2023 yilinda ilk yüzde ögrenci bulunmaz iken 2024 yilinda ilk yüzde 3 ögrencimiz yer aldi. Ilk bine baktigimizda ise 2023 yilinda 4 ögrencimiz var iken bu yil 12 ögrencimiz bu dilimin içine girdi. Karabük Egitim Ailesi olarak çocuklarimiza hayatin her noktasinda mutlu olabilmelerini saglamak adina en kaliteli hizmeti sunabilmek için çalismalarimiz hizla devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA