Firin Isçilerinin 40 Derecelik Sicakta Zorlu Mesaisi

Hava sicakliginin 40 derecenin üzerine çiktigi Siirt’te firincilar, ates basinda zorlu mesai yapiyor.

Firin Isçilerinin 40 Derecelik Sicakta Zorlu Mesaisi
Firin isçileri, odun atesiyle yanan ve 300 dereceyi bulan firinlarin basinda mesai yapiyor. Sicak havalarda çalisma sartlarinin zorlastigini belirten firincilar, sicaklarda buzlu su ve sürekli yer degistirerek çalistiklarini söyledi.

Sicaga karsi direnerek ekmek üretmeye devam ettiklerini belirten firin ustasi Selami Özer, ‘’Yaklasik 20-25 yildir bu isi yapiyoruz. Malum havalar sicak oldugu için biraz zorlaniyoruz. Kardesimle beraber 1 saatte bir yer degistiriyoruz. Günde 4-5 sefer dus alip tekrar gelip çalisiyoruz. Su an disarida 40 derece sicaklik var. Firin ise su anda 300-350 derece. Yarim saatte bir muhakkak birimizi degistirmek zorunda kaliyoruz. Nefes alacak halimiz de kalmiyor bazen. Hem ekmegimizi çikariyoruz hem de millete hizmet ediyoruz. Mecburuz, yapacak bir sey yok. Bazen buzlu suyla dus aliyoruz. 10 dakikada bir elimizi yüzümüzü yikamazsak çalisamiyoruz. Havalar çok sicak. Yapacak bir sey yok’’ dedi.

Firinci Saban Özer ise, 15 yildir bu isi yaptigini ve agabeyi ile birlikte çalistigini söyledi.

Özer, "Sürekli yerlerimizi degistiriyoruz. Malum havalar çok sicak. Sürekli dus alip, elimizi yüzümüzü yikiyoruz. Ekmegimiz için çalisiyoruz. Ekmegimizi buradan çikartiyoruz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA