Vali Doruk Açiklamasi 'Gelecegimize Kast Eden Kirli Zihniyetle Mücadeleye Devam Edecegiz'

Amasya Valisi Yilmaz Doruk, “Devletimize, milletimize, huzurumuza ve gelecegimize kast eden kim olursa olsun onlarla ve kirli zihniyetleriyle kiyamete kadar mücadele etmeye devam edecegiz” dedi.

Vali Doruk Açiklamasi 'Gelecegimize Kast Eden Kirli Zihniyetle Mücadeleye Devam Edecegiz'
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Yavuz Selim Meydaninda düzenlenen programda 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girisimini püskürten Türk milletinin destan yazdigini belirten Vali Doruk, “Sinsice devletimizin içine sizan, milletimizin milli ve manevi degerlerini istismar ederek aldatan hain terör örgütü FETÖ ülkemizi ele geçirmek için her seyi en ince ayrintisina kadar hesaplamis. Ancak ezelden beri hür yasayan milletimizin cesaretine, ferasetine, birlik ve beraberlige olan inanciyla istiklaline olan düskünlügünü hesaplayamamistir. Devletimize, milletimize, huzurumuza ve gelecegimize kast eden kim olursa olsun onlarla ve kirli zihniyetleriyle kiyamete kadar mücadele etmeye devam edecegiz. Bu cografyada güçlü ve müreffeh bir sekilde hüküm sürmemizin yolu birligimizi, kardesligimizi muhafaza etmekten geçer. Sanli tarihimize altin harflerle yazilan 15 Temmuz destanini hep yad edecegiz” diye konustu.

15 Temmuz Sehitleri Sancak Kosusuna katilan gençler tasidiklari Türk bayraginin Vali Doruk’a teslim etti. Saygi durusu ve Istiklal Marsi okunan programda Kur’an-i Kerim tilaveti sonrasinda sehitler için dua edildi. Programa AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk Ipek ve Hasan Çilez, Garnizon Komutani Tuggeneral Kemal Çakiroglu, Belediye Baskani Turgay Sevindi, diger yetkililer ile vatandaslar da katildi.

Kaynak: İHA