Vali Çiftçi Açiklamasi 'Kahramanlik Ve Ihanet Ayni Anda Yasandi'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda konusan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 Temmuz’un kahramanligin ve ihanetin ayni anda yasandigi gece olduguna dikkat çekti.

Vali Çiftçi Açiklamasi 'Kahramanlik Ve Ihanet Ayni Anda Yasandi'
50 yillik sinsi planin desifre oldugu gecenin adinin 15 Temmuz oldugunu ifade eden Valimiz Sayin Çiftçi, konusmasinda su ifadelere yer verdi: “15 Temmuz’un sekizinci yilini hep beraber idrak ediyoruz. Bu vesileyle Allah’in devletimize, milletimize böyle aci günler, geceler yasatmamasi niyazimi tekrarlamak istiyorum.”

Konusmasinin devaminda 15 Temmuz’un milletimiz açisindan ne ifade ettigini açiklayan Valimiz Sayin Çiftçi, “15 Temmuz; ihanet ve kahramanligin ayni anda yasandigi gecenin adidir. 15 Temmuz; tam 50 yil boyunca sinsice kusattigi, sizdigi devleti fiilen ele geçirmek isteyen hain terör örgütünün tüm planlarinin desifre oldugu ve milletin çelikten gögsüne çarparak paramparça oldugu gecenin adidir. Yine15 Temmuz; ülkemizin asla isgal edilemeyecegini ve tüm dostun düsmanin bir kez daha anladigi gecenin adidir. 15 Temmuz; “Bize Allah yeter.” diyen bir milletin; tüm devletlerin sinsi planlarini ve emellerini çöpe attigi gecenin adidir. O gün 250 sehidimiz, yüzlerce gazimiz unutulmaz bir destan yazdi. Önceki darbelerin aksine milletimiz hem iradesine hem istikbaline hem de istiklâline sahip çikmis oldu. Sayin Cumhurbaskanimizin çagrisiyla meydanlara, sokaklara akin eden milletimiz; menfur girisime dur, dedi.

” ifadelerini kullandi
Kaynak: İHA