Sorgun'da 770 Bin Dekarda Hububat Hasadi Yapilacak

Yozgat’in Sorgun ilçesinde 2024 yili hububat hasat dönemi basladi. Sorgun Ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Yusuf Canbolat, ilçe genelinde 770 bin dekarlik alanda hububat hasadi yapilacagini belirtti.

Sorgun'da 770 Bin Dekarda Hububat Hasadi Yapilacak
Hasat sirasinda dane kaybi olmamasi açisindan biçerdöver ayarlarina dikkat edilmesi gerektigini belirten Canbolat, hasat yapilan bölgelerde kurduklari bir ekiple dane kaybinin sürekli denetlenecegini ifade etti.

Dane kaybi konusunda çiftçilerin de dikkatli olmasi gerektigini belirten Canbolat, söyle konustu:

"Bu sene hububatta verim yüzümüzü güldürecek gibi gözüküyor. Su an bire 10 gibi bir verim alinabiliyor. Çiftçilerimiz, tarlalarda biçim yapilirken biçerdöver sahiplerini dane kaybi konusunda uyarmalilar. Ayrica hasat sonrasi anizlarin yakilmamasi gerekir. Çiftçilerimiz bu konuya çok dikkat etmelidir. Aniz yakilmasinin birçok zarari var. Yakanlar cezai yaptirimla karsi karsiya kalacaklar. Çiftçilerimize bol ve bereketli hasatlar diliyorum"

“Kalite ve verim oldukça yüksek”

Sorgun’a bagli Agcin Köyünde hububat hasadi baslarken çiftçiler, verimin ve kalitenin yüksek oldugunu belirterek, “Geçen yila göre bu yil hasat döneminin 20 gün önce basladi.

Bu yil yagislarin az olmasina ragmen verim oldukça iyi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA