Sakarya, 8 Yil Sonra Ayni Meydanda Tek Yürek Oldu

Sakarya halki, 15 Temmuz hain darbe girisiminin 8’inci sene-i devriyesinde Büyüksehir Belediyesi ve Sakarya Valiligi’nin anma programinda Demokrasi Meydani’nda tek yürek oldu.

Sakarya, 8 Yil Sonra Ayni Meydanda Tek Yürek Oldu
Sakarya Büyüksehir Belediyesi ve Sakarya Valiligi, 15 Temmuz Darbe Girisimi’nin 8’inci yildönümünde Demokrasi Meydani’nda anma programi düzenledi.

8 yil önce bugün, hain kalkismanin karsisinda dimdik duran ve ortaya koydugu iradeyle destan yazan Sakarya halki, meydanda Türk bayraklariyla yeniden tek yürek oldu. Sakarya’da o gece yasananlar film gösterimleriyle hatirlandi. Istiklal Marsi ile baslayan programda kahraman sehitler için 1 dakikalik saygi durusunda bulunuldu. Eller sehitlere yapilan dualar için açildi. Kur’an-i Kerim tilavetinden sonra darbe tesebbüsüne karsi koymaya çalisirken yaralanan gaziler vatandaslarin karsisina çikti. Anma programinda söz alan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar, Sakarya halkinin hain darbe girisiminde Sakarya Valiligine tanklarla, tüfekle yürüyen FETÖ mensuplarina karsi bedenlerini siper ettiklerini belirtti.



“Valilige dogru hücum ettik”

Darbe tesebbüsünün gecesinden bahseden Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar, “O gece bu meydana geldigimizde kimse yoktu. Ama hemen meydanin ortasina geçtigimizde baktik ki milletimiz akin etmis geliyor. Eline bayragini alan vatanini bayragini seven herkes yarim saat içerisinde bu meydani doldurdu. Bu meydanda biz devletimizi böldürmeyiz, biz bayragimizi indirmeyiz, biz vatanimizi böldürmeyiz diye hep birazdan haykirdi, slogan atti onlara sükranlarimi sunuyorum. O gece bizzat sahidim, ben de buradaydim bir haber geldi. ‘Izmit’ten tanklar yola çikti, Kandira’dan tanklar yola çikti, Tas kisigindan askerler geldi.’ Artik yavas yavas sokaga çikan herkesi engellemeye çalisan, sokaga çikanlara çikmayin diye ültimaton vermeye çalisanlara karsi milletini seven polisimiz ve onlarin içindeki vicdanli askerlerimiz sahip çikti. Hemen buradan bir kisim arkadasimiz özel araçlariyla bir kismi, o günkü belediye baskanimizin tahsis ettigi otobüslerle, bir kismi yayan olarak buradan valilige dogru hücum ettik. Valilige gittik ki her taraftan çevrilmis, her taraftan vilayeti esir alip sehrimizi düsürmeye çalisan, sehrimizi, bayragimizi, ezanimizi susturmaya çalisanlara karsi milletimizin güçlü durusu, iradesi hainlere geçit vermedi. Bir anda bu meydani dolduran Sakaryali hemsehrilerimiz hemen vilayetimizin, valiligimizin etrafini çevirdi. Onlarin silahlarina karsi gögsünü siper etti. Iste o gün artik bu milletin bu saatten sonra hiç kimsenin bu milleti bölemeyecegini, bu bayragi indiremeyecegini, bu ezani susturamayacagini tüm dünyaya göstermis oldu. Biz de diyoruz ki orada vilayetimizi teslim etmedigimiz gibi vermis oldugumuz mücadeleyle ellerindeki silahlari, bellerindeki sarjörleri ellerinden almayi basardik. Elhamdülillah sehitlerimiz olmadi ama gazilerimiz oldu” dedi.



“Serefli bir gazilik bu memleketi böldürmedi”

Sakarya’da 13 kisinin darbe tesebbüsünde gazi oldugunu belirten Alemdar, “Ablalarimiz, kardeslerimiz yaralandi. Onlarin kursunlariyla her birisi gazi oldu ama serefli bir gazilik bu memleketi böldürmedi. Bu milleti, bu bayragi, bu ezani susturamadi. Hemen arkasindan bir haber geldi ki hainler tümende talimat yagdiriyor. Bir kismi disari çikamamis, garip askerlerimizin eline silahi tutturmus, vatandasin üzerine salmaya çalistiklari milletimizi püskürtmek için askerlerimizi milletimizin üzerine salmaya baslamis. Hemen oraya gittigimizde yine içerden vatanini seven askerlerimiz yine içimizdeki vatansever polislerimiz bizden cesaret aldi. Biz de onlardan cesaret alarak onlarin bu millete dogrulttugu silahlari ellerinden almayi basardik” diye konustu.



“Milletimizin üstün feraseti yillardir degisik sekillerde devam eden tüm saldirilari sonuçsuz kilmistir”

Sakarya Valisi Yasar Karadeniz, “Yakin tarihimizi taniyan herkes, 15 Temmuz darbe tesebbüsünün Türk milletinin Trakya’dan ve Anadolu’nun batisindan atilip, kendi ayaklarinin üstünde duramaz hale getirilmesi projesinin uygulamalarindan biri oldugunu çok iyi bilmektedir. Bu hain kalkismada digerleri gibi milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin etrafinda toplanarak büyük fedakarlik ve kahramanlikla yirtip attigi sevr paçavrasini tekrar uygulamaya koyma hayalperestligini gösterenlerin çirpinislarindan birisidir. Kibris’ta, Ege Adalari’nda, Dogu Akdeniz’de ülkemizi kiskaca alma gayretiyle ülkemizin bir bölümünde uzun süredir haince saldirilarini sürdüren ve kahraman silahli kuvvetlerimizin jandarmamizin ve polisimizin verdigi mücadeleyle ülke içinde etkinligini büyük ölçüde kaybeden bölücü terör örgütünün terörist saldirilarinin gaye yönünden birbirinden farki yoktur. FETÖ terör örgütünün devleti ele geçirme gayesiyle yaptigi tüm girisimlerde yine ülkemiz üzerindeki emellerinden vazgeçmeyen emperyalistlerin masaligini yapmaktan baska bir sey degildi. Önce dönemin MIT Müstesari Hakan Fidan’in gözaltina alinmak istenmesi, gezi olaylari 17-25 Aralik 2013 tarihinde bazi kabine üyelerine yaptirim yapilmak istenmesi ve son olarak da 15 Temmuz 2016’da yapilmak istenen darbe tesebbüsü baska ülkelerin bu emellerine hizmet eden hainlik hareketleridir. Ülkemizin ve milletimizin üstün feraseti yillardir degisik sekillerde devam eden tüm saldirilari sonuçsuz kilmistir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA