Nigde'de 15 Temmuz Fener Alayi

Nigde’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla fener alayi düzenlendi.

Nigde'de 15 Temmuz Fener Alayi
Nigde Valiligi öncülügünde düzenlenen etkinlik için Derbent Kavsagi önünde bir araya gelen Nigde protokolü ve vatandaslar ellerinde mesale, Türk bayraklariyla Cumhuriyet Meydani’na yürüdü.

Komandolarin ve Nigde Belediyesi Mehter Takiminin eslik ettigi fener alayi Atatürk Aniti önünde sona erdi.

Yürüyüs sonrasi Valilik yerleskesinde Demokrasi Nöbeti Etkinlikleri basladi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programda - Kur’an-i Kerim Tilaveti sunuldu 15 Temmuz Darbe Girisimi Belgeseli izlendi.

Nigde Valisi Cahit Çelik burada yaptigi konusmada; “O gece, aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizin, ülkemizin dirligine, birlik ve beraberligine, bütünlügüne yönelik hain darbe girisimi karsisinda gösterdigi onurlu durus sayesinde hainler yenilgiye ugratilmis, 15 Temmuz bir istiklal ve istikbal destani olarak sanli tarihimizde yerini almistir. Bu millet, Malazgirt Zaferi’nde, Çanakkale’de ve Kurtulus Savasi’nda oldugu gibi, ayni inanç ve kararlilikla, bu ihanete geçit vermemistir. Cumhurbaskanimizin çagrisiyla gencinden yaslisina halkimiz, Türk Silahli Kuvvetleri’nin vatansever mensuplari ve emniyet güçlerimiz, darbe girisimine engel olmus ve hainlere en agir sekilde karsilik vermistir. Bu kalkisma, "Milletin Zaferi" olarak tarihe geçmistir. Türkiye Cumhuriyeti hamdolsun ki büyük ve güçlü bir devlettir. Ülkemizin hizli yükselisini, gelisip büyümesini, bölgemizdeki fark edilen gücü ve etkinligini hazmedemeyen karanlik güçler ve dis mihraklar hiçbir zaman basarili olamayacaktir.” dedi.

MHP Nigde Milletvekili Cumali Ince yaptigi konusmada “Vatan hainlerini kendi kanlarinda bogmasini bu millet iyi bilir” derken Nigde Belediye Baskani Emrah ise bugüne kadar darbelerin selalari susturdugunu temmuz gecesi ise selalarin darbeyi susturdugunu ifade etti.

Yapilan konusmalarin ardindan Nigde Belediyesi Mehter Takimi tarafindan gösteri sunuldu, ilahi konseri verildi Ibrahim Sadri tarafindan siirler okundu.
Kaynak: İHA