Giresun'da 15 Temmuz Törenle Anildi

Giresun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlendi.

Giresun'da 15 Temmuz Törenle Anildi
Depboy mevkiinden kortej yürüyüsüyle baslayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Atapark’ta devam etti. Buradaki etkinliklere Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Baskanu Fuat Köse, AK Parti Giresun Milletvekilleri Ali Temür, Nazim Elmaz, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yilmaz Can, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Kur’an-i Kerim okundu.

“15 Temmuz hem yardan hem serden geçenlerin günüdür”

Programda konusan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, “Gözü dönmüs hainlerce sikilan kursunlara, atilan bombalara, yapilan saldirilara siper edilen bedenlerin ahirete birakilan bulusmalarin, hem yardan hem serden geçenlerin günüdür. Yasadigimiz bu cografyada kaliciligimizi tescilledigimiz 1071 Malazgirt Zaferi’nden bugüne kadar içeriden ve disaridan gerçeklestirilen birçok saldiriya üzülerek tanik olduk. Artik bir asrini arkamiza aldigimiz Cumhuriyet tarihimizde de bu saldirilar varligini devam ettirdi. Demokrasi disi birçok müdahalelerle millet iradesi yok sayildi. Bunlarin sonuncusu ise 15 Temmuz 2016’da kahraman ordumuzun içine sinsice sizmis, FETÖ’cü cuntanin hain darbe girisimi oldu. Elhamdülillah, paçalardan ihanet akan bu darbe girisimi karsisinda "Halkin gücünün üstünde bir güç ben tanimadim bugüne kadar" diyen Cumhurbaskanimizin o anlamli çagrisiyla feraset sahibi necip milletimiz gencinden yaslisina, kadinindan erkegine cesur ve kararli bir tutumla direndi ve beraberinde Türk Silahli Kuvvetleri’nin vatansever gerçek mensuplari ile emniyet güçlerimizin kahramanca mücadelesi sonucunda ülkemize ve devletimize sahip çikildi. Cumhurbaskanimizin liderliginde aziz milletimizin verdigi bu mücadele; vesayeti yeniden kurmak isteyenlerin hevesini kursaginda birakmis, milli bilince sahip bir milleti, hiçbir gücün durduramayacagini tüm dünyaya göstermistir” dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde yapilan çesitli yarismalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in canli yayinda konusmasi sonrasi demokrasi nöbeti basladi.

Kaynak: İHA