Kars'ta Sehit Aileleri Ve Gaziler Bir Araya Geldi

Kars’ta 15 Temmuz Sehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde sehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi. Kars Valisi Ziya Polat, 15 Temmuz’da hain Fetullahçi Terör Örgütü’nün milletin silahlariyla millete kursun siktigini belirtti.

Kars'ta Sehit Aileleri Ve Gaziler Bir Araya Geldi
Kars Valiligi, 15 Temmuz Sehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda sehit ve gazi aileleri onuruna yemek verdi. Programda konusan Vali Ziya Polat, bu topraklarin çok özel oldugunu ifade ederek, “Çok sükür çok büyük bir devletimiz var, çok büyük bir milletimiz var. Hep söylüyoruz ya ‘Bu topraklar özel topraklar.’ Bu topraklarda oyunlar oynandi. Oynaniyor, oynanacakta. Allah’a sükür imanli, inançli, devletine, milletine, bayragina, atasina bagli nesiller yetisiyor. Yetismeye devam edecek. Kim ne oynarsa oynasin evvelallah milletimiz dimdik ayakta. Sadece Türkiye Cumhuriyeti için degil, dünyaya adaleti saglamak için dimdik ayaktayiz” dedi.

15 Temmuz’da hainlerin milletin silahlariyla millete kursun siktigini belirten Polat, “15 Temmuz son hainlerin darbesi. Özellikle söylüyoruz, her gün söyleyecegiz. Hain Fetullahçi Terör Örgütü, bunu dile getirmemiz lazim. Hain Fetullahçi Terör Örgütü, millete, milletin silahiyla kursun sikan hainler, uluslararasi sirketlerin masasi olmus hainler, evvelellah onlar hainligi yapti ama hesaba katmadiklari bir sey vardi. Bu milletin devlet sevgisi, millet sevgisi, Cumhurbaskanimizin talimatlariyla sokaga inen çoluk çocuk, kadin, genç, yasli hepsi ayni iman ve inançla mücadele eden neslimiz var. Allah’a sükür 15 Temmuz sehitlerimizi buradan rahmetle aniyorum. Gazilerimize hayirli ömürler diliyorum. Devletimiz her daim emirlerinde oldu, olmaya devam edecektir” diye konustu.

Birlik ve beraberlik mesajlarinin verildigi yemekte protokol üyeleri, sehit ve gazi yakinlariyla sohbet etti. Yemek yapilan duanin ardindan sona erdi. Polisevi’nde düzenlenen yemege Vali Ziya Polat, Garnizon Komutani Tuggeneral Sahin Yenilmez, Milletvekili Adem Çalkin, Belediye Baskani Ötüken Senger, Il Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Il Jandarma Komutani Albay Fatih Cemal Kiper, kamu kurum ve kuruluslarinin yöneticileri, STK temsilcileri, gaziler ve sehit yakinlari katildi.

Kaynak: İHA