Yunan Unsurlarinin Teknesine Çarptigi Balikçi Yasananlari Anlatti

Çanakkale’de uluslararasi karasularinda Yunan Sahil Güvenligi botu tarafindan teknesine çarpilan balikçi Ilker Özdemir, yasananlari anlatti. Özdemir, "Denizdeydik, avlaniyorduk. Kendi karasularimizdaydik. Kendi karasularimizda avlanirken bu duruma getirildik. Kasitliydi, öldürmek için yaptilar. Allah korudu" dedi.

Yunan Unsurlarinin Teknesine Çarptigi Balikçi Yasananlari Anlatti
Gökçeada ilçesinde "Kizil Elma" adli 12 metrelik teknesiyle balik avlamak için Zürafa Kayaliklari açiklarina açilan balikçi Ilker Özdemir’in teknesine uluslararasi karasularinda Yunan Sahil Güvenligi botu tarafindan çarparak zarar verildi.

Çarpma sonucu teknede hasar olustu. Özdemir ve yaninda bulunan oglu Efe Özdemir, durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirerek yardim istedi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanligi’na bagli botlar olay yerine sevk edildi. Teknenin su almaya baslamasi üzerine Özdemir ve oglu, suyu tahliye etmeye çalisti. Sahil Güvenlik ekipleri, teknedeki camlarin kirilmasi sonucu yaralanan Özdemir ve ogluna ilk müdahaleyi yaptiktan sonra tekneyi 2 Sahil Güvenlik botu ile Gökçeada’nin Kuzu Limani’na çekildi. Limanda hazir bekleyen ambulansla Ilker Özdemir ve oglu Efe Özdemir tedbir amaçli Gökçeada Devlet Hastanesine götürülerek tedavi edildi.

Yunan Sahil Güvenligi botu tarafindan teknesine çarpilan balikçi Ilker Özdemir, yasananlari anlatti.

"Bir iki dakika batmamizi beklediler"

Dün kötü seyler yasadiklarini söyleyen balikçi Özdemir, "Denizdeydik, avlaniyorduk. Kendi karasularimizdaydik. Biz bunu bas bas bagiriyoruz. Biz kendi karasularimizda avlanirken bu duruma getirildik. Kasitliydi, öldürmek için yaptilar. Allah korudu. Yani dikmeler olmasa kamara yatmisti üzerimize. Görmedik. Bir tur döndüler, ikinciye döndüler. Giderler diye düsündük. Çünkü bulundugumuz alan çok alakasiz bir yer. 11,5 mil Yunan adasindan uzaktaydik. Biz de o rahatlikta çalisiyorduk. Sonrasinda Efe zaten son anda vurdugunu kayit altina almis. Gördük. Ondan sonra da her sey çöktü. Batmayi engelledik. Sahil Güvenligi aradik. Sahil Güvenliklerimiz 17-18 dakikada ulastilar. Ama tabi vurup kaçtilar. Bir iki dakika batmamizi beklediler. Sonra uzaklastilar. Ama kötü seyler yasadik. Üzgünüz. Yetkililerden bir haber bekliyoruz. Su durumda ne yapacagimizi da bilmiyoruz. Karaya çekemiyoruz. Bir yere gidemiyoruz. Böyle kaldik, bekliyoruz. Hasar büyük. Kamara oldugu gibi kopmus. Kayigin her yeri oynamis. Açikçasi zayiat çok büyük ama her yara kapanir. Önemli olan bundan sonrasi için bir seyler yapmak. Oralardayiz, yine avlaniyoruz. Biz vazgeçmedik. Her daim mücadelemizi ediyoruz. Bunu da her yerde söylüyoruz. Devletimizin de bu konuda bize destek olmasi lazim. Bekliyoruz. Insallah düsündügümüz gibi olur. Biz de bu badireleri atlatiriz. Vatandaslarimizdan destek bekliyoruz. Halk nazarinda iletisim devletimizin daha hizli hareket etmesini sagliyor. O yüzden vatandaslarimiz bize destek versinler. Yalniz kalmayalim. Insallah bundan sonrasi için güzel olur. Yasandi, durum böyle. Oglum evde yarali. Aslinda biz camlar patlayinca bilhassa çok yara aldik. Her yerimizde hala camlar var. Tedavi gördük ama küçücük camlar. Efe’nin de kolu kötü durumda. Benim de boynum. Ilaçlarla iyiyiz. Onlar geçer, o yaralari elbette ki atlatiriz" dedi.



"Devletimiz her yerde"

Kendilerini kurtarmak için 6 tane Sahil Güvenlik botunun geldigini söyleyen Özdemir, "Bizim Gökçeada’nin botu geldi 903. Ilk yanasan oydu. 6 tane botumuz geldi. Enez’den Çanakkale’den geldiler. Devletimiz her yerde. Gelecektir. Bizim de basimiza bir sey geldi. Bulundugumuz sular Türk karasulariydi. Kendi sularimizda buna cüret etmeleri kayitlarda var. Hiçbir sekilde bir baglantimiz yok. Direkt bizi temasla batirmak için. Onlarda da zarar var. Biz onun görüntülerini verdik" diye konustu.

Kaynak: İHA