Fatih'te 'Gönüllü Turizm Elçileri' Göreve Basladi
Fatih Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen "Gönüllü Turizm Elçileri Projesi" kapsaminda bu yil 6 bölgede 400 elçi, 6 süpervisör ve 1 koordinatör göreve basladi. Programda konusan Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan, “2 ay sürecek olan bu proje kapsaminda bizim edindigimiz tecrübe yaklasik 650 bin turiste birebir dokunmus olacak” seklinde konustu.

Projenin tanitim toplantisina Il Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz, Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan, Istanbul Ticaret Odasi Baskani Sekib Avdagiç’in yani sira birçok genç katildi.
“Bu projeye yaklasik 1200 gencimiz müracaat etti”
Programda konusan Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan, “Görev yaptiginiz süre içerisinde göreceksiniz ki burada çok farkli anilar biriktireceksiniz. Hem pratik yapmis olacaksiniz hem de farkli kültürden insanlarla tanismis olacaksiniz. Bu projeye yaklasik 1200 gencimiz müracaat etti. Su anda içlerinden seçilerek 400’e yakin gencimiz bir ekip oldu. Bu kardeslerimiz 6 bölgede Sultanahmet, Ayasofya, Divan Yolu, Gülhane ve Beyazit Bölgesinde faaliyet gösterecekler. 10 dilde danismanlik hizmeti verecekler. 2 ay sürecek olan bu proje kapsaminda bizim edindigimiz tecrübe yaklasik 650 bin turiste birebir dokunmus olacak. Istanbul dünya turizminin en önemli destinasyonundan bir tanesidir” dedi.
“Bu yetisen neslin bu topluma katki verecegi inancimi da ifade ediyorum”
Programa katilan Istanbul Ticaret Odasi Baskani Sekib Avdagiç, “Turizmle ilgili birçok olumsuzlugun yasanma tahammüllerinin oldugu, bir takim tatsiz olaylarin oldugu dönemde bu gençlerin piril piril yaklasimiyla destek verecek olmasi da bizi heyecanlandiriyor. Istanbul turizmi açisindan da umutlandiriyor. Bu yetisen neslin bu topluma katki verecegi inancimi da ifade ediyorum. Baskanim 125 liradan kapiyi açti. Bizde dedik ki belediye kadar katki verelim 250’ye getirsek uygun olur mu?” seklinde konustu.
“2023’te Istanbul’a gelen turist sayisi 17 milyon 370 bin 3 kisi”
2023 yilinda Istanbul’a gelen turist sayisini açiklayan Istanbul Il Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz, “Sevgili gençler 2023’te Istanbul’a gelen turist sayisi 17 milyon 370 bin 3 kisi. Ilk 5 ayda Istanbul’a gelen turist sayisi 6 milyon 902 bin her sene bir önceki yila göre yüzde 10 - 15 civarinda Istanbul’a gelen turist sayisi artiyor. Istanbul’a gelen turist sayisi dünyanin 200 ülkesinden gelen oluyor. Istanbul dünyada besinci, Avrupa’da dördüncü sirada” ifadelerini kullandi.
"Kendimi yurt disina çikmis gibi hissediyorum”
Elçi Egemen Gögen, “Ben Ingilizce konusuyorum ama farkli dillerde konusan arkadaslar da var. Elimizden geldigi kadar kendi kültürümüzü tanitmaya devam ediyoruz. Ben kendimi yurt disina çikmis gibi hissediyorum” dedi.
“Bunu gönüllü esasli olarak yapiyoruz”
Gönüllü lise ögrencisi Ece Melek Tarhan, “Sultanahmet, Beyazit gibi turistik yerlerde turistlere yardimci oluyoruz. Bunu gönüllü esasli olarak yapiyoruz. Gönüllü olarak yapabilecegimiz en etkili projelerden biri. Turistlerle konusmamizin bize akademik olarak manevi olarak da fark ediyor. Pratik yaparak Ingilizcemi de gelistiriyoruz. Bizim için yararli oluyor” seklinde konustu.
Ögrenci Hilal Aras, “Lise son sinifa geçtim, YKS’ye girecegim. Bu projede de ilk senem. Projeye katilmak için heyecanliydim. Burada olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandi.
Lise son sinif ögrencisi Zeynep Sinem, “12’inci sinifa geçtim. Projeye ilk katilisim. Bizim için harika bir ortam sunulmus. Hem dilimizi gelistirebiliyoruz hem de yabanci insanlarla iletisim kurup yeni insanlar ile tanisabiliyoruz” diye konustu.
40 gün boyunca gönüllü elçilik yapacak ögrencilere günlük 300 lira harçlik verilecek.
