Baskan Dinçer Açiklamasi 'Çocuklarimiza Saglikli Yasami Ve Sporu Sevdirdik'

Aksaray Belediyesi tarafindan düzenlenen Yaz Spor Okullari bu yil da büyük ilgi görüyor. TOKI Gençosman Spor Tesisleri ve Nakkas Mahallesi’nde bulunan spor tesislerinde haftada 6 gün boyunca açik olan okullar, 8-14 yas araligindaki 700 çocuga hizmet veriyor.

Baskan Dinçer Açiklamasi 'Çocuklarimiza Saglikli Yasami Ve Sporu Sevdirdik'
Yaz aylarinda çocuklarin aktif bir sekilde vakit geçirmelerini saglamak amaciyla düzenlenen spor okullari, katilimcilara genis bir spor yelpazesi sunuyor. Spor okullarinda futbol, basketbol, tenis gibi popüler sporlarin egitimleri veriliyor. Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer yaz spor okullarinin her yil daha da büyüyen bir ilgiyle karsilandigini belirterek, çocuklarin hem spor yapma aliskanligi kazanmalarini hem de sosyal becerilerini gelistirmelerini hedeflediklerini vurguladi. Spor okullarinin sadece fiziksel aktivite degil, ayni zamanda disiplin, takim ruhu ve saglikli yasam bilincinin de pekistirilmesine katki sagladigini belirten Baskan Dinçer, bunun mutluluk verici oldugunu söyledi.



Yaz spor okullarina katilan çocuklar ise spor yapmanin keyfini doyasiya yasadiklarini belirtti.

Aksaray Belediyesinin sagladigi modern tesislerde aktivitelerini sürdüren çocuklar, saglikli yasam aliskanliklarini kazanirken ayni zamanda keyifli bir yaz geçiriyor. Katilimci sayisinin her geçen yil artmasiyla birlikte, Aksaray Belediyesinin spor okullarina olan destegi ve tesislerin modernizasyonu da devam ediyor. Yaz boyunca süren egitimlerde çocuklar, profesyonel antrenörler esliginde hem spor yapma hem de eglenme firsati buluyor. Yaz spor okullarina katilan veliler ise çocuklarinin hem fiziksel aktivite kazandigini hem de yeni arkadasliklar edindigini dile getirerek, bu tür etkinliklerin çocuklarin gelisimine olumlu katki sagladigini belirttiler.
Kaynak: İHA