Bingöl'de 1 Ayda 72 Firari Sahis Yakalandi

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, aranan sahislara yönelik gerçeklestirilen operasyonlarda 72 firarinin yakalandigini açikladi.

Sosyal medya hesabindan bir açiklama yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, 3-20 Haziran tarihleri arasinda Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin aranan sahislara yönelik düzenledikleri operasyon verilerini paylasti.

Vali Usta, paylasiminda su bilgilere yer verdi:

“Bingöl’de 03-30 Haziran tarihleri arasinda ‘Aranan Sahislara Yönelik’ düzenlenen operasyonlarda haklarinda çesitli suçlardan kesinlesmis hapis cezasi sebebiyle arama kaydi bulunan 29, ifadeye yönelik arama kaydi bulunan 43 toplamda 72 firari yakalandi. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; firari suçlularin sokaklarimizda gezmelerine asla izin vermeyecegiz. Ailelerimizin huzurunu kaçirmalarina müsaade etmedik, etmeyecegiz. 0-5 yildir aranmakta olan 22 sahis, 5-10 yildir aranmakta olan 6 sahis, 10 yil ve üzeri aranmakta olan 1 sahis Emniyetimiz ve Jandarmamizin operasyonlariyla yakalandi. Kasten öldürmeden 1 sahis, kasten yaralamadan 3 sahis, hirsizliktan 5 sahis, cinsel suçlardan 3 sahis, KOM suçlarindan 4 sahis, narkotik suçlarindan 2 sahis, diger suçlardan 11 sahis olmak toplam 29 sahis yakalanarak adalete teslim edildi. Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügünce il genelinde arama kaydi olanlara yönelik gerçeklestirilen operasyonlarda bu sahislar; yol aramalarinda, ev ve is yerleri baskinlarinda, kimlik kontrollerinde yakalandi.”
Kaynak: İHA