Bayburt Lisesi Ögrencilerinden Etwinning Projesi

Bayburt Lisesi 11’inci sinif ögrencileri Ingilizce ögretmeni Yesim Tepeli’nin öncülügünde bu yil yeni bir eTwinning projesi baslattilar.

Bayburt Lisesi Ögrencilerinden Etwinning Projesi
Proje Elena Dragomir ve Aybike Balci kuruculugunda Türkiye’den 8, Ispanya’dan 1, Romanya’dan 3 ögretmenin ortakligiyla ve Bayburt Lisesinden 6 ögrenciyle proje basarili bir sekilde yürütülüyor.

Bu projede teknolojinin olumlu ve olumsuz yönlerine dikkat çekmek için çalismalar yapiliyor. Beware isimli projede teknolojinin dogru kullanimi, dijital zorbalik, internet etigi gibi birçok konuyla ilgili etkinlikler yer aliyor. Bu etkinlikleri yaparken pek çok web 2.0 ve web 3.0 araci kullanan ögrenciler, teknolojiyi daha etkili sekilde kullanmayi ve bu konuyla ilgili farkindalik olusturmayi hedefliyorlar. Su ana kadar Emaze uygulamasiyla proje tanitim sergisi, Meetingwords ile Ingilizce kendi sarki sözlerini yazma ve Suno.AI programiyla bu sözleri seslendirip sarkiya çevirme, Canva programiyla projeyle ilgili logo poster, slogan ve sunum hazirlama, Bitmoji ve Snapchat gibi programlarla avatar tasarlama, eTwinning günü için siir yazma ve videolastirma, proje ortaklari olan ögrenciler için karsilikli yeni yil karti hazirlama, Storyjumper programiyla hikaye yazma, forumlarda proje ortaklariyla karsilikli diyalog hazirlama gibi hayranlik uyandiran eTwinning etkinlikleri yapan ve projede ortak dil olarak da Ingilizceyi kullanan ögrenciler, Ingilizcelerini gelistiriyorlar.

Projedeki ögrenciler Bayburt’u temsil ederken ayni zamanda Bayburt kültürünü tanitma, farkli kültürleri tanima ve diger kültürlerle etkilesimde bulunma firsati da yakaliyorlar. Çok sayida bireysel ve isbirlikli etkinlikler içeren eTwinning projesinin hem ulusal hem de Avrupa kalite etiketlerini almasi bekleniyor.
Kaynak: İHA