Siirt'te Aricilara Yüzde 50 Hibe Destekli Ari Kovani Dagitildi

Siirt Valiligi tarafindan ‘’Siirt Ariciligini ve Ari Ürünlerini Gelistirme Projesi’’ kapsaminda 100 üreticiye yüzde 50 hibe destekli 2 bin adet polen tuzakli ari kovani dagitildi.

Siirt'te Aricilara Yüzde 50 Hibe Destekli Ari Kovani Dagitildi
Açilis konusmasini yapan ve ariciligin gelistirilmesi yönünde projelerin devam edecegini belirten Vali Dr. Kemal Kizilkaya, bal üretiminde ilk 5’i hedeflediklerini söyledi.

203 bin 418 kovan oldugunu belirten Vali Kizilkaya, "Bugün dagitacagimiz 2 bin ile önümüzdeki 10. sirada bulunan Sanliurfa’yi yakalayip geçerek ilk 10’a bugün girmis oluyoruz. Geçtigimiz yil bal üretiminde 2 bin 800 ton üretimimiz bulunmaktadir’’ dedi.

20 adet kovan verilen arici Metin Kaygiç, "Aricilik yapiyorum, valime ve devlet büyüklerine tesekkür ediyorum. Bize yüzde 50 hibe ile 20 tane ari kovani verildi.

Aricilik Birligi adina herkese tesekkür ederim. Aldigimiz kovanlari Bitlis Hizan Sirvan arasi sinirimiz var oraya götürüyoruz. Insallah verimli olur’’ diye konustu.

Arici Sait Akarca ise ‘’Pervari’den geldim. Kovanlari dagitan Tarim ve Orman Il Müdürümüz, dernek baskanlarimiz ve valimize tesekkür ederim. Pervari balimiz meshur bir baldir. Güzel bir proje oldu. Ben de yüzde 50 hibe ile 20 tane aldim ve verimli olacagini düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA