Selendi'nin Çortak Mahallesinde Asirlik Gelenek Yasatiliyor

Manisa’nin Selendi ilçesi kirsal Çortak Mahalle halki yillardir yaptigi katmer hayrini devam ettiriyor. Her persembe köy kadinlarin saç üzerinde yaptigi katmerler yoldan geçenlere dagitiliyor.

Selendi'nin Çortak Mahallesinde Asirlik Gelenek Yasatiliyor
Selendi Demirci yolu üzerinde bulunan Selendi’ye bagli Çortak Mahallesinde asirlardir gelenek haline gelen ve hâlâ daha yöre halki tarafindan persembe günleri gerçeklestirilen katmer ikrami gelenegi yasatiliyor. Selendi Demirci yolu üzerinde saç atesleri yakan mahallenin kadinlari saç atesinde pisirdikleri katmerleri yoldan geçen herkese ikram ediyor. Bu sezonun kurak geçmesinin ardindan yagmur hayri içinde yapilan katmer hayri vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilaniyor. Mahalle halkinin destekleriyle yillardir yapilan ve yapilmaya da devam edilecek olan etkinlige katilan Selendi Kaymakami Mustafa Ilker Kara, mahalle halkina tesekkür ederek, "Bu tür gelenegi mahalle halkimiz devam ettiriyor. Emeklerine saglik. Insallah bu yil bereketli bir yil olur. Yagislarimiz bol olur, tarimimiz bol olur." dedi.

Mahalle Muhtari Mehmet Karabulut ise, "Mahalle halkimiz tarafindan yillardir bu hayrimizi yapiyoruz. Bu yapilan etkinligimiz bundan sonra da gelecek nesillere aktarilarak devam edecek." diye konustu.

Kaynak: İHA